2 svar
6705 visningar
Smutstvätt Online 24320 – Moderator
Postad: 27 mar 2022 16:15 Redigerad: 6 feb 21:57

NP: Påminnelse om Pluggakutens regler

Vi har sett ett antal trådar som rör nationella prov den senaste tiden. Därför vill vi påminna om vilka regler som finns kring NP på Pluggakuten. 

  • Det är inte tillåtet att skapa trådar på Pluggakuten som handlar om årets nationella prov, oavsett vilka regler som ges från lärare/Skolverket.
  • Även trådar med offentliggjord information från årets prov, exempelvis vissa teman, är förbjudna. Dessa plockas bort, och vid upprepade trådar kommer en varning delas ut. 
  • Allmänna tips som kan användas på NP, till exempel hur ett tal bör struktureras, är tillåtna, givet att de inte handlar om just ett nationellt prov. 

Vid minsta osäkerhet, skicka ett PM till oss moddar, så reder vi ut huruvida en tråd kan postas i forumet eller inte. 

Varma hälsningar
/moderatorgänget

vilgotandergrahn 5
Postad: 4 apr 2023 13:59

Är det tillåtet att fråga om exempeluppgifter; förberedande på NP ?

Det är helt okej att fråga om tidigare nationella prov som offentliggjorts. Däremot kan lärare ibland använda sig av material som inte är offentliga, och de är inte tillåtna på Pluggakuten. 

Ett bra sätt att dubbelkolla är att söka på provet som uppgiften kommer ifrån, och se om provet finns tillgängligt på nätet. Är du osäker kan du alltid skicka ett pm till någon av oss moderatorer, så hjälper vi till att undersöka. :)

Svara Avbryt
Close