0 svar
2130 visningar
Smutstvätt 12168 – Moderator
Postad: 18 mar 2020 Redigerad: 18 mar 2020

Om Pluggakuten och coronaviruset

När gymnasie- och högskolor nu rekommenderats att stänga, samt Mattecentrums ordinarie mattestugor håller stängt, anar vi att aktiviteten här på Pluggakuten kommer att öka. Även om vi självklart hade önskat att omständigheterna hade varit mindre dystra, är vi glada över att se både nya och gamla ansikten avatarer här på Pluggakuten. Ni är alla varmt välkomna och uppskattade! Vi vill därför ta tillfället i akt och påminna om vilka regler som gäller på Pluggakuten. Reglerna i sin helhet kan läsas i sidan "Regler" i menyn till höger. Om det finns några frågor kring regler är ni alltid varmt välkomna att PM:a oss moderatorer och administratörer, så reder vi ut alla oklarheter. Med det sagt, till reglerna:

  • Pluggakuten är INTE en fusksida. Fusk leder till avstängning från forumet. Om du är osäker på om (och vilken sorts) hjälp som är tillåten, fråga din lärare innan du postar en fråga.
  • Varje tråd ska ha en rubrik som beskriver trådens innehåll, och möjliggör att tråden kan särskiljas från andra trådar. "Ekvationssystem" är med andra ord inte en särskilt bra rubrik, då det redan finns 249 trådar med den rubriken. En bättre rubrik är istället "Tre kompisar handlar i en kiosk" eller "Vad kostar två bullar och en läsk?".

    Vi vill även understryka att ord som "Hjälp", "snälla", "akut", "fort" och liknande inte ska förekomma i rubriker. De bidrar inte till rubriken. Skriv inte heller med enbart stora bokstäver.
  • Varje tråd får endast innehålla en självständig fråga. Om information från delfråga a) inte behövs för att lösa delfråga b), ska frågorna läggas i varsin tråd.
  • Varje tråd måste innehålla ett eget försök till lösning. Kom ihåg att ett försök till lösning kan vara sådant som vilka källor du läst och vad du hittat där, men inte riktigt förstår hur du ska applicera.
  • Det är inte tillåtet att bumpa sin tråd inom 24 timmar efter att tråden postats, eller inom 24 timmar efter trådens senaste inlägg. Alla som hjälper till på Pluggakuten är volontärer och hjälper till i den takt de kan och vill. Det är inte heller tillåtet att skriva uppmaningar i andra trådar eller i PM om att svara i en tråd.
  • Slutligen, det är inte tillåtet att redigera bort sin fråga eller att ändra stora delar av inlägg efter att de besvarats.

Med det sagt, varmt välkomna hit!

 

Och såklart: Ta hand om varandra, och tvätta händerna!

Tråden är låst för fler inlägg

Close