3 svar
97 visningar
Noblesse 29
Postad: 27 jul 2020 18:12 Redigerad: 27 jul 2020 18:26

Optimera Studieteknik

Hej! När jag pluggar själv hemma så orkar jag ungefär 1 sida uppgifter om dagen, sedan blir jag lite trött och kan inte koncentrera mig mer, även om jag tar en lång paus.
 Jag undrar hur jag kan optimera min studieteknik så att jag kan studera åtminstone 3 sidor om dagen utan att tröttna och bli distraherad?
tycker att matte är ett väldigt kul ämne, men lite ansträngande, så jag önskar att jag hade mer uthållighet! Tips mottages gärna. 

Välkommen till pluggakuten

Blir du fysiskt trött (utmattad) eller trött på ämnet? En kombination?

Hur lång tid motsvarar en sida uppgifter för dig?

oggih 914 – F.d. Moderator
Postad: 27 jul 2020 19:52

Har du provat Pomodoro-tekniken?

Noblesse 29
Postad: 27 jul 2020 20:03 Redigerad: 27 jul 2020 20:32

Jag blir inte trött på ämnet, utan vill fortsätta egentligen, men har en ganska otränad mattehjärna och blir mentalt "fylld" snabbt, sen blir det svårare och svårare att lösa problem, så då blir det svårt att fortsätta även om jag vill lära mig mer! En sorts spärr som kanske går att svänga igenom med rätt studieteknik....
Har inte tagit tid, men instruktioner + A och B uppgifterna brukar gå rätt snabbt / normal takt sen kan jag fastna rejält ibland på C uppgifter, för jag gillar att klura, men sen går jag vidare och tittar tillbaka en annan gång om jag inte kan lösa dem på direkten. Men fastnar lite för mycket ibland tror jag. Får ganska ofta en känsla av att jag är "dålig" om jag måste titta i facit för mycket på C uppgifterna vilket kan få mig att tappa lusten också.

Har inte testat pomodoro tekniken, men kan göra det :) dock så tänker jag inte bra under tidspress xD använder du den? får man mera gjort? 

Svara Avbryt
Close