1 svar
73 visningar
HiMate123 255
Postad: 12 maj 15:05

Orättvis bedömning.

Hej, 

Jag hade FX-komplettering i Fysik, alltså en prov med 3 frågar och varje fråga ger max 4 poäng. Man behövde 9 poäng för att få godkänt. Jag fick 8 poäng, alltså 1 poäng för lite. 

Jag tycker dock att examinator har varit orättvis i sin bedömning. Uppgiften jag har fått avdrag på handlar om induction, vart man ska skriva storlek och rikting till den inducerade strömmen. 
Jag har frågat om facit men får ej det. 

Storlek är 100% riktig, men felet enligt examintor är att jag inte har nämt Lenz lag i svaret. Alltså, jag har använt formler och gjort allt annat men inte skrevet att det är lenz lag. 
Jag fick 2 poäng avdrag för detta. 
Examinator har laddat upp ungefär 10 tidigare tentor och på inget av tentorna får man avdrag för att inte nämna Lenz lag. även inte alla lösningsförslag nämner ens Lenz lag.
Men nu fick jag inte 1 poäng, men 2 p avdrag(!)

Jag har pratat med studierektor och han blev typ förolämpad när jag anklagade examinator för att vara orättvis.
Han säger jag kan bagära omrpovning, men att det inte vill göra skillnad på betyg.
Vid omprövning är det samma lärare som bedömer. Fölar mig maktlös...

Vad kan jag göra då? 
Ej godkänt = jag får inte plugga vidare. 

Det är svårt att säga hur reglerna ser ut i din situation, eftersom vi inte vet vilken nivå du studerar på (gymnasium, komvux, tekniskt basår, högskola, etc.), men på högskola/universitet brukar det gå att överklaga en rättning till examinatorn, men det verkar vara ganska svårt att få igenom en överklagan. 

Du får nog helt enkelt prata med examinatorn, och om hen inte ändrar åsikt får du göra om tentan nästa gång kursen ges. Prata med studievägledaren, kanske kan du läsa denna kurs parallellt med de nästkommande kurserna, så att du inte tappar fart? 

Svara Avbryt
Close