7 svar
62 visningar
Ahmad sharaf är nöjd med hjälpen
Ahmad sharaf 177
Postad: 5 nov 00:44

Orientering

Hej! När vi brukar orientera på skolan så brukar jag vara nära kntrollerna, men jag brukar inte hitta de. Har någon ett tips? 

Jag tänker; kan du bli noggrannare hur du läser kartor? Kan du alla tecken och symboler i kartan som gör att du när du är ute och orienterar lätt kan känna igen dig var du är? Det är någonstans grunden i orientering. Viktigare än att kunna springa fort och länge.

fner 35
Postad: 5 nov 09:49

Självklart är det viktigt att veta vad för föremål det är du letar efter, så det är viktigt att kunna alla karttecken! Om kontrollen ska sitta vid en svart prick enligt kartan blir det MYCKET lättare att hitta den om du vet att du letar efter en sten. 

Ett bra tips kan också vara att alltid veta var du lämnar en stig, att ha en så kallad "sista säkra". Det är ett föremål vid stigen så att du vet precis var du är när du går in i skogen. Jag vet inte vilken svårighetsnivå du springer på, men om du specificerar ungefär hur mycket ni springer "i ren skog" (till skillnad från endast stig) så kan jag försöka ge fler tips om du vill :)

Ahmad sharaf 177
Postad: 5 nov 19:27

Jag förstår inte dig Silverrygg på de andra svaret. 

Vad jag menade är att när man orienterar är det vikigaste att kunna läsa karta och läsa av naturen . Missar man för mycket, för ofta, spelar det liten roll hur länge / fort man springer i stort sätt.

Ahmad sharaf 177
Postad: 6 nov 14:03

Vad är de man missar ofta och att de spelar roll? Kan du skriva tydligare för jag är inte svensk

inget problem, jag menar om man missar - inte hittar eller tar väldigt lång tid på sig att hitta kontrollerna - så hjälper det inte så mycket att man är en bra löpare. Att lära sig läsa karta och natur så att man kan gå rakt på kontrollerna är viktigt för att bli bra i orientering. En som inte är det får springa mycket längre sträckor och förlorar tid. OK?

Ahmad sharaf 177
Postad: 8 nov 20:05

Ok?

Svara Avbryt
Close