3 svar
185 visningar
Magnus 3
Postad: 5 dec 2019

Oruntinerad Programmerare

Tjena jag är helt okunnig gällande programmering och valde fel kurser under gymnasiet. Tänkte försöka lära mig åtminstone grunderna för programmering för att få veta om det är något som man vill plugga vidare på. Några bra förslag på kurser man kan gå för att få denna hjälp eller vart man kan lära sig om det bäst på egen-hand.

Per9411 4
Postad: 5 dec 2019

Problemet med programmering är att det finns många olika sätt att förklara för samma sak. För någon som är ny rekommenderar testa köra på någon öppen kurs som lär en programmering eller yrkeshögskola så att de kan guida dig.. Sen som allt annat finns det fördelar och nackdelar med programmering.

 

Fördel:

Garanti jobb efter högskolan ,

Har olika riktningar som man välja senare i karriären,

När du förstår grunden så blir allting mycket lättare

Nackdel :

Det kan vara svårt pga att tankesättet är annorlunda från matematik och att det kräver tålamod samt vilja.

Lindehaven 687 – Lärare
Postad: 9 dec 2019

Denna fråga eller liknande fråga brukar dyka upp då och då, bl a i denna tråd.

Det finns mycket användbart på nätet om du kan sortera bort felaktiga/utdaterade artiklar/videor. Att lära sig programmera är lite grann som att lära sig spela Othello/Reversi - "a minute to learn, a lifetime to master".

Att lära sig grunderna i programmering är inte svårt. Ditt första program kan du skriva första dagen. En av de saker som är roligt med programmering är att du direkt kan se dina framsteg.

Att sedan bli bra på något kräver vilja, tid och tålamod. Att bli bra på något är värt något så det är ingen nackdel.

Rambo 121
Postad: 10 dec 2019

Det finns faktiskt helt okej kurser bara på Youtube. Annars finns det också jätte bra kurser på Udemy för runt 10 dollar. Välj ett språk och fastna inte på vilket språk du ska välja eftersom att det inte är så viktigt i början. Och sen kör du bara!

Det var så jag lärde mig på egen hand  😁

Svara Avbryt
Close