2 svar
31 visningar
Margrave 28
Postad: 7 okt 13:57

Perserkrigen

Jag förstår verkligen ingenting här. Perserkrigen handlar om många olika konflikter inte bara ett. Och Darius och Xerxes är två kungar som va ”typ” de kända kungarna när det kom till varför perserkrigen började.

Men om ja ska skriva en inledning med så lite fakta som helst och skriva den som problematisering istället för berättande text, hur tycker ni jag bör börja? Det ska vara en fråga på slutet av meningen också. Det är sådär mycket jobb om ” förändringsprocess” än att skriva vad perserkrigen handlade om.

Hilda 355 – Live-hjälpare
Postad: 8 okt 20:35

När man diskuterar perserkrigen så kan det vara bra att diskutera de två olika politiska system som de två sidorna använde. Ofta brukar man argumentera att grekerna demokratiska system gav dem en fördel över persernas mer diktatoriska politik. Vad kan de politiska systemen ha betytt för hur engagerade soldaterna var på de olika sidorna. 

Margrave 28
Postad: 14 okt 13:30

Dedär var ju bra. Att ha med de politiska systemen från båda sidorna. Men har du några tips om vad man bör ta upp när det handlar om perserkrigen, alltså finns det en speciell konflikt som gjorde det hela värre? Eller om jag ska berätta hur det var INNAN perserkrigen blev till, vad är det jag ska lägga till?

Svara Avbryt
Close