7 svar
74 visningar
Joh_Sara 726 – Avstängd
Postad: 21 dec 2020 10:58

pluggteknik

Hej,

jag läser just nu det naturvetenskapliga basåret och kämpar med matte och fysik. Jag har aldrig haft lätt för dessa ämnen på gymnasiet och läste inte en linje med dem ämnena.

På det senaste så har jag kommit på mer vad jag vill göra i livet och för det krävs godkänd i matte 4 och fysik 2. Jag har läst lite drygt ett halvår nu och känner att jag inte greppar det.

Jag undrar om ni har någon bra pluggteknik och pluggknep för att jag ska klara av de här kurserna?.

 

Tack på förhand!

Mvh

Sara 

Smaragdalena Online 57192 – Lärare
Postad: 21 dec 2020 11:31

Lär dig grunderna först. Ha koll på Ma1 innan du läser Ma2, Ma2 innan du läser Ma3, Ma3 innan du ger dig på Ma4. Likadant med fysik - ge dig inte på Fy2 om du inte känner att du har begripit det mesta av Fy1. 

Lär dig hitta i formelsamlingarna. Lär dig rita. 

Ställ många frågor och ge dig inte förrän du har begripit det som du vill förstå. Jag önskar att Pluggakuten hade funnits när jag gick på gymnasiet!

Vad är ditt mål? Det är lättare att ge dig bra råd om vi vet det.

Joh_Sara 726 – Avstängd
Postad: 21 dec 2020 11:42

Jag har läst upp matten på komvux i ordning så att jag förstod det. Men när jag började läsa matte 4 på basåret kändes inget begripligt. Jag vet inte om det är olika upplägg från universitetsmatte och komvux-matte, men jag upplever det väldigt mycket svårare. 

Jag har haft väldigt bra hjälp och känner mig tacksam för att pluggakuten finns, att ni svarar snabbt och har tålamod, men nu när allt är på distans är inlärningen något man får göra helt själv. Och att försöka förstå i text är inte alltid så lätt när man egentligen skulle behöva träffa läraren fysiskt som i skolan. Det är väldigt svårt att strukturera arbetet och faktiskt lära sig allt man ska hinna med. 

mina mål är att klara av kurserna med godkänt betyg. Att hitta den röda tråden som finns i matematiken. Samt i fysiken.

Smaragdalena Online 57192 – Lärare
Postad: 21 dec 2020 12:07

Har du använt dig av Matteboken.se där hela kursen finns på videolektioner?

Jag tyckte att matten var en chock när jag började läsa på Chalmers - jag gillade matten på gymnasiet, men inte på Chalmers. Fast detta var (nästan) på stenåldern, så jag vet ganska lite om hur matteundervisningen där är nu.

Vad är det du vill plugga till efter basåret?

Joh_Sara 726 – Avstängd
Postad: 21 dec 2020 12:15

Ja jag har använt mig av allt som finns på nätet, matteboken.se, youTube och eddler.se. Jag läser och läser men det känns inte som det fastnar och det är frustrerande.

Matten på Chalmers går i ett högt tempo och läraren upplever jag inte vara så engagerad, hen gör det som ska göras och inte mer än så. Har haft mer hjälp av externa hjälpmedel som nätet istället. 

Jag vill läsa till Apotekare.

Smaragdalena Online 57192 – Lärare
Postad: 21 dec 2020 12:47

Apotekare funderade jag på, när jag gick på gymnasiet! Men på den tiden kunde man bara läsa till apotekare i Uppsala, och jag tyckte att kemiteknik i Göteborg lät mer lockande än att plugga i Uppsala.

Joh_Sara 726 – Avstängd
Postad: 21 dec 2020 15:57

Spännande, blev det några apoteksstudier senare?

Smaragdalena Online 57192 – Lärare
Postad: 22 dec 2020 15:19

Nej, jag läste kemiteknik på Chalmers och sedan läste jag till gymnasielärare i Malmö.

Svara Avbryt
Close