3 svar
68 visningar
elsy är nöjd med hjälpen!
elsy 13
Postad: 25 mar 2020 Redigerad: 25 mar 2020

Primtiv funktion

Hej ,

frågan lyder

joculator 2685 – Moderator
Postad: 25 mar 2020 Redigerad: 25 mar 2020

Välkommen till Pluggakuten!

Du har fått att:
g'(x)= 3x- x^3/3 + C     nu måste du räkna ut C innan du går vidare. Använd att g'(1)=5

g'(1)=3-1/3+C=5    ->   C=8/3
g'(x)=3x-x^3/3+8/3

g(x)=3x^2/2-x^4/12+8x/3+A          (vi har ju redan använt C så jag tog A istället, en annan konstant)
använd nu g(3)=2 för att beräkna A

Du ska inte ta bort frågan när du har fått svar.

elsy, det är inte tillåtet att redigera bort sin fråga efter att den blivit besvarad av andra användare. Det är mycket respektlöst mot joculator som tagit sig tid att hjälpa dig. /Smutstvätt, moderator

Svara Avbryt
Close