4 svar
68 visningar
Maksoud är nöjd med hjälpen
Maksoud 116
Postad: 16 jan 2021 Redigerad: 16 jan 2021

Python datastrukturer och algoritmer

Hej, ja skulle tacksamt ta emot tips och råd vad ja bör tänka på när man ska läsa datastrukturer och algoritmer, ja är lite nervös inför kursen. 

ja har sen tidigare bara grundläggande programmerings kunskaper, detta är en helt avgörande kurs för att komma vidare. 

Motsvarande kurs finns ju för diverse språk, ja lär väll fråga en del här om ja kör fast. 

bra info uppskattas också om nån vet, ja brukar mäst kolla youtube/stack overflow och Reddit 

Nu har jag inte läst en sån kurs själv, men mitt tips är sidor som hackerrank, codewars, project euler. Programmering är väldigt mycket learn-by-doing, och såna sidor med korta kodutmaningar handlar ofta just om att välja rätt datastruktur och/eller algoritm. En del problem kan ha en enkel, intuitiv approach, men som visar sig ta alldeles för lång tid att köra. Genom att se hur andra tar sig an samma problem kan man då upptäcka bättre lämpade datastrukturer eller smartare algoritmer. Det är dessutom ett roligare sätt att lära sig än att sätta näsan i kurslitteratur (men du ska förstås inte strunta i kurslitteraturen) =)

Maksoud 116
Postad: 16 jan 2021

Stort tack för de bra tipsen, ja ja behöver koppla teorin till övningar, lär mig oftast mer på att titta och lyssna på genomgångar än att läsa. 

Lindehaven 687 – Lärare
Postad: 17 jan 2021

Skaft hade bra tips.

Om du föredra att lyssna så finns en hel genomgångar och föreläsningar på Youtube, t ex denna av Aaron Jack. Sök på "algorithms and data strucures". 

Maksoud 116
Postad: 17 jan 2021

De va också bra tips, ja ska kolla, tack Lindehaven 

Svara Avbryt
Close