0 svar
18 visningar
IJ27 8
Postad: 15 maj 15:01 Redigerad: 15 maj 16:13

Räknas geotermisk energi som en flödesresurs?

Hej! Jag håller på att plugga inför ett prov i miljö- och energikunskap och har fastnat på en fråga som handlar om huruvida geotermisk energi tillhör kategorin flödesresurser. Har läst i boken och försökt googla mig fram till rätt svar men kan inte hitta något.

I boken står det att flödesresurser är de som ständigt produceras ur vår flödande energikälla, solen.  Geotermisk energi beskrivs som energi som finns kvar i jordklotets glödande inre sedan det bildades. Det står även att den avtar sakta, oberoende om vi utnyttjar den eller inte, och klassas som förnybar. Frågan gör mig lite förvirrad. Geotermisk energi känns inte riktigt som en flödesresurs utifrån den beskrivningen, men vad är den då?

Fondresurs? - den återväxer ju inte under relativ kort tid och är inte beroende av att vi begränsar resursuttaget

Lagerresurs? - Geotermisk energi har funnits på jorden sedan den bildades, men den påverkas ju inte av i vilken takt vi använder den. Dessutom räknas geotermisk energi som en förnybar energikälla och det är väl bara fond- och flödesresurser som kan räknas som förnybara energikällor? Eller?

Jag tycker inte riktigt att geotermisk energi passar in i någon av kategorierna. 

Sammanfattningsvis: Räknas geotermisk energi som en flödesresurs? Och om så inte är fallet, vilken kategori tillhör den då?


Tråd flyttad från Fler ämnen > Andra ämnen till Teknik & Bygg > Allmänna diskussioner. /Smutstvätt, moderator 

Svara Avbryt
Close