0 svar
32 visningar
Anonym89 98
Postad: 5 mar 2020 Redigerad: 5 mar 2020

Rätt till studiemedel vid förlängning och överlappande kurser?

Visste inte om jag skulle posta detta här eller i kategorin "Om skolan", men jag provar här. Om det är fel får någon gärna flytta tråden till rätt forumdel.

Nu är det så att jag har studerat en mattekurs på distans via NTI-skolan sedan den 6 jan. Denna kursen är på 100p och från början var det tänkt att jag skulle studera denna kurs i fem veckor, alltså heltid. jag fick dessutom 100% studiemedel utbetalat. Men sedan blev jag tvungen att förlänga kursen med ytterligare fem veckor. Detta resulterade i att kursen totalt sett blev på 50%. Det fulla studiemedlet jag fick för det första fem veckorna har jag fått behålla och för resterande fem förlängda veckor har jag endast fått 50% studiemedel.

Kursen är satt att ta slut den 13 mars. Jag pratade idag om att boka in en tid för att åka in och göra NP samt slutprov. En tid för NP finns nu på måndag den 9 mars. Dock anser jag att jag inte hinner bli klar med kursen tills dess utan behöver nog 2-3 dagar till. Detta gör att jag ev. måste förlänga kursen till veckan därpå och då få nytt slutdatum den 20 mars.

Detta kommer att resultera i att studietakten för denna kurs totalt sett hamnar under 50% vilket egentligen inte ger rätt till studiemedel. Dock får jag behålla det studiemedel jag har fått utbetalat innan förlängningen med den sista veckan sker.

Så långt är jag med och allt är ok. Det som blir problem är när det kommer till den förlängda veckan, den kommer jag att bli utan studiemedel för. Då tänkte jag att jag ev. skulle kunna påbörja min nästa kurs en vecka tidigare, alltså att mattekursens sista vecka och första veckan i nästkommande studieperiod/kurs sammanfaller.

Jag har just nu studerat i ett streck sedan den 25 mars förra året och det innebär att den förlängda veckan där 20 mars ingår och där två kurser överlappar varandra kommer att bli min 52:a studievecka i ett streck. På CSN hade handläggare svårt att kunna förklara om jag skulle kunna få något studiemedel för den veckan och kommande studieperiod överhuvudtaget i och med att det måste kollas på studieresultat osv. Vilken studietakt som det skulle räknas som kunde personen inte heller svara på.

Är det kanske någon här inne som vet hur det ligger till och om jag kan ha rätt ätt få något studiemedel för denna vecka och hela kursen/studieperioden som följer direkt där på?

Tacksam för svar.


Tråden flyttad från Ekonomi>Allmänna diskussioner till Övriga diskussioner>Om skolan. /Teraeagle, moderator

Svara Avbryt
Close