2 svar
140 visningar
Elaa 36 – Fd. Medlem
Postad: 20 maj 2017 21:32

Rätta till texten

Gymnasiearbete

Någon kan hjälpa mig med den här texten?

Mycket tacksam för svar!

 

Slutsats

Resultaten från denna undersökning visar att temperaturen har en större påverkning på oxidationshastiheten för askorbinsyra i apelsinjuice. Hög temperatur har effekter på innehållet av C- vitamin i apelsinjuice. Därmed högre temperatur leder till en större förlust av askorbinsyra i apelsinjuice. Då det kan hämtas från resultatet som ju högre temperaturen desto högre är innehållet av C-vitamin i fruktjuice. Vid en högre temperatur förlust en större mängd av askorbinsyra i apelsinjuice som värms upp, men verkar inte hända under den 9 dagar när den förvaras vid ca 20°C. Det vill säga att vid rumstemperaturs förvaring minskar mängden av vitamin C mycket mindre än den höga temperaturen. Detta experiment stöder den allmänt uppfattningen att färskpressad apelsinjuice ofta är bäst och har högst C-vitamin innehåll. Därefter av resultaten av analys i olika apelsinjuice finns ett högst C-vitamin i färskpressad juice. Förlust av C-vitamin med tiden skiljer sig från en apelsinjuice till en annan under olik lagringsmiljöer. Innan apelsinjuice fick förvaras var 3,2 * 10-2 men efter 9 dagar lagring i ljus var 2,7 * 10-2. Därmed lagringen i ljus påverkas vitamin C och blev mindre innehåll av c- vitamin om jämföras med innan apelsinjuice fick förvaras. Däremot apelsinjuice som placerades i mörk har mer c-vitamin. Dessutom uppvärmning prover orsakar betydande förlust av C-vitamin i apelsinjuicerna.

Henrik Eriksson 1405 – Fd. Medlem
Postad: 21 maj 2017 17:01

hastihet -> hastighet

. Därmed-> eftersom

Meningen "Då det kan hämtas" är obegriplig.

förlust -> förloras

men verkar -> men det verkar

den 9 -> de nio

än den -> än vid den

allmänt -> allmänna

Meningen "Därefter av" är svårbegriplig

olik -> olika

Meningarna "Innan" och "Därmed" är obegripliga.

PeterÅ 842
Postad: 31 maj 2017 17:13

Resultaten från denna undersökning visar att temperaturen har en större påverkning -> påverkan på oxidationshastiheten för askorbinsyra i apelsinjuice .... än vad?

(oxidationshastiheten redan rättad av Henrik)

Svara Avbryt
Close