3 svar
81 visningar
denultimatapluggaren är nöjd med hjälpen
denultimatapluggaren 17
Postad: 2 dec 2020 Redigerad: 2 dec 2020

Feedback/rättning av krönika

Hej, Jag har skrivit denna krönika som jag jätte gärna skulle vilja få  feedback på om vad jag skulle kunna förbättra (meningsbyggnad, innehåll osv). Min lärare ger mig alltid B i betyg men i år (sista året, åk 9) försöker jag att satsa på A, så skulle uppskatta hjälpen! 

Måste få in lite mer sarkasm och humor i texten, vet inte heller riktigt hur jag ska avsluta, tips, ider?..

 

SL, nu får det vara nog! 

I torsdags morgon, kl 7:30 anlände jag till tunnelbanestationen för att åka till skolan som jag gör varje dag. Jag var ute i god tid och hade hoppats på att komma fram tidigt till skolan, då jag hade prov första lektionen, men SL hade andra planer för mig. När jag kom fram till tunnelbanan tittade jag upp på displayen för att se, precis som häromdagen, förseningar på 20 minuter. Det var 20 minuter som jag inte hade. Trots att jag tittat ut ett tidigt tåg och var i god tid skulle jag alltså komma försent för att SL, ÄNNU EN GÅNG, hade problem och kunde därför inte hålla de schemalagda tiderna. Det räckte inte med att jag redan var stressad över provet och allt annat i skolan. 

Jag vet att det inte bara är jag som har detta problem, utan dessa förseningar och andra problemen, drabbar folk över hela Sverige. Att kunna förflytta sig är något som har stor betydelse och är nödvändigt för att samhället ska kunna fungera. SL ni har tagit på er detta ansvar, det är ni som ska se till att trafiken ska kunna fungera. Ni som sitter i ledningen på SL, ni vet hur mycket vi människor klagar på er, så varför gör ni inget åt saken? Hur svårt ska det egentligen vara!? 

Nu får det alltså vara nog med försenade tåg, tuber och bussar varje dag, ibland till och med för tidiga! Och glöm inte de överdrivna priserna, dåliga informationen och den otrevliga personalen. Allt detta ger mig och jag vet många andra som ska till skolan, jobb etc, så mycket stress i vardagen. ‘’Tänk om jag kommer försent till första lektionen’’, redan där börjar ångesten. Jag menar räcker det inte med att skolan redan lägger så mycket press på en, ska det också vara ett problem att ens komma dit för att SL inte kan hålla sitt schema. Detta gör mig rent sagt fly förbannad. 

Inte bara det, sen att det ska dras 25 - 50 kr från mitt kort varje dag är något jag inte fattar. Hur mycket jävla pengar tror ni egentligen att jag har, ser det ut som att mina föräldrar är gjorda av pengar? Jag menar, SNÄLLA, sluta med att år efter år höja biljettpriserna, tillslut kommer inte folk ens ha råd att åka till sina destinationer! Och vad är meningen med att betala skyhöga priser för att ni sedan inte ska kunna passa tiderna eller få tunnelbanan att fungera! Jag fattar att ni vill att det ska gå bra för för er verksamhet, men jag är ledsen att säga, för denna usla service så är det inte värt att betala mer än vad vi redan gör.


Det väl självklart att man ska kunna ta sig till dit man vill i det här moderna samhället som vi lever i, utan att sitta fast i 20 minuters kö eller att behöva betala dessa överdrivna priser. Dessa transporter har stor betydelse i vår vardag, vi behöver de för att kunna åka och träffa våra nära och kära, men detta ständiga strul med SL gör det problematiskt.

Vi lever i den tiden där folk kan leva långt ifrån sin familj, stan, jobb, skola etc, just för att det finns möjligheter till transporter, men som det ser ut nu så verkar det inte fungera så bra. Istället kanske man ska bo bredvid varandra? För jag menar vem fan vill egentligen betala 25/50 kr per resa och behöva handskas med denna fruktansvärda trafik. Tack vare detta strul med SL, väljer människor hellre att åka bil och släppa ut avgaser. Ni uppmanar folk att åka kollektivt, med det är ju inte möjligt om ni inte kan sköta er verksamhet korrekt! Klart att man hellre tar bilen istället för att komma försent till jobbet varje dag!

Jag tycker helt ärligt synd om spärrvakterna, det kommer dagligen folk till dem och klagar på  förseningar och de överdrivna priserna, men egentligen sköter dem bara sina jobb. Man måste fan vara stålmannen för att kunna, orka stå ut med all den skiten de får ta varenda dag.. 

Det är ledningen på Sl som borde få ta denna kritik, de är trots allt dem som tar besluten, inte spärrvakterna. Fast å andra sidan så är detta egentligen en politisk fråga. Det påverkar folk över hela Sverige och orsakar att folk hellre åker bil vilket påverkar klimat utsläppet och alltså den globala uppvärmningen. Eftersom SL inte verkar klarar av detta ansvar, kanske det skulle vara bäst ifall ni politiker tar på er detta ansvar och ser till att vi slipper dessa stressiga, försenade och dyra event i vår vardag och få folk att faktiskt vilja, föredra att åka kollektivt igen.

Alex111 237
Postad: 3 dec 2020

Låter som en krönika på toppbetyg (A eller B). Är dock inte så kunnig om innehåll i just krönikor, men kan korrigera språk och grammatik på några ställen (för att få ut det mest optimala). Rättningar har jag markerat och kommenterat i fetstilt, t.ex att ta bort eller lägga till kommatecken. Annars rekommenderar jag dig att fokusera på innehållet, och kolla så att du inte repeterar vissa ord flera gånger i ett stycke. 

 

På torsdag morgon, kl 7:30 anlände jag till tunnelbanestationen för att åka till skolan som jag gör varje dag. Jag var ute i god tid och hade hoppats på att komma fram tidigt till skolan, då jag hade prov första lektionen, men SL hade andra planer för mig. När jag kom fram till tunnelbanan tittade jag upp på displayen för att se, precis som häromdagen, att det var förseningar på 20 minuter. Det var 20 minuter som jag inte hade tid med. Trots att jag tittat ut ett tidigt tåg och var i god tid skulle jag alltså komma försent för att SL, ÄNNU EN GÅNG (ännu en gång, kommatecken på bägge sidorna av uttrycket räcker för att komma med en hårdare ton), hade problem och kunde därför inte hålla de schemalagda tiderna. Det räckte inte med att jag redan var stressad över provet och allt annat i skolan. 

Jag vet att det inte bara är jag som har detta problem, utan dessa förseningar och andra problem, drabbar folk över hela Sverige. Att kunna förflytta sig är något som har stor betydelse och är nödvändigt för att samhället ska kunna fungera. SL, ni har tagit på er detta ansvar, det är ni som ska se till att trafiken ska kunna fungera. Ni som sitter i ledningen på SL, ni vet väl hur mycket vi människor klagar på er, så varför gör ni inget åt saken? Hur svårt ska det egentligen vara!? 

Nu får det alltså vara nog med försenade tåg, tuber (ta bort, tuben innebär hela tunnelbanesystemet, tåg räcker för att säga både tunnelbana och pendeltåg) och bussar varje dag, ibland till och med för tidiga! Och glöm inte de överdrivna priserna, dåliga informationen och den otrevliga personalen. Allt detta ger mig, och många andra som ska till skolan, jobb etc så mycket stress i vardagen. ‘’Tänk om jag kommer försent till första lektionen’’, redan där börjar ångesten. Jag menar räcker det inte med att skolan redan lägger så mycket press på en, ska det också vara ett problem att ens komma dit för att SL inte kan hålla sitt schema. Detta gör mig rent sagt fly förbannad. 

Inte bara det, sen att det ska dras 25 - 50 kr från mitt kort varje dag är något jag inte fattar. Hur mycket jävla pengar tror ni egentligen att jag har, ser det ut som att mina föräldrar är gjorda av pengar? Jag menar, SNÄLLA (snälla), sluta med att år efter år höja biljettpriserna, tillslut kommer inte folk ens ha råd att åka till sina destinationer! Och vad är meningen med att betala skyhöga priser för att ni sedan inte ska kunna passa tiderna eller få tunnelbanan att fungera! Jag fattar att ni vill att det ska gå bra för för er verksamhet, men jag är ledsen att säga, för denna usla service så är det inte värt att betala mer än vad vi redan gör.


Det väl självklart att man ska kunna ta sig till dit man vill i det här moderna samhället som vi lever i, utan att sitta fast i en 20 minuter lång kö eller att behöva betala dessa överdrivet höga priser. Dessa transporter har stor betydelse i vår vardag, vi behöver de för att kunna åka och träffa våra (sudda våra) nära och kära, men detta ständiga strul med SL gör det problematiskt.

Vi lever i den tiden där folk kan leva långt ifrån sin familj, stan, jobb, skola etc, just för att det finns möjligheter till transporter, men som det ser ut nu så verkar det inte fungera så bra. Istället kanske man ska bo bredvid varandra? För jag menar vem fan vill egentligen betala 25/50 kr per resa och behöva handskas med denna fruktansvärda trafik. Tack vare detta strul med SL, väljer människor hellre att åka bil och släppa ut avgaser. Ni uppmanar folk att åka kollektivt, med det är ju inte möjligt om ni inte kan sköta er verksamhet korrekt! Klart att man hellre tar bilen istället för att komma försent till jobbet varje dag!

Jag tycker helt ärligt synd om spärrvakterna, det kommer dagligen folk till dem och klagar på  förseningar och de överdrivna priserna, men egentligen sköter de (istället för dem) bara sina jobb. Man måste fan (ksk bättre med seriöst) vara stålmannen för att orka stå ut med all den skit de får ta emot varenda dag.. 

Det är ledningen på SL som borde få ta denna kritik, de är trots allt dem som tar besluten, inte spärrvakterna. Fast å andra sidan så är detta egentligen en politisk fråga. Det påverkar folk över hela Sverige och orsakar att folk hellre åker bil vilket påverkar klimat utsläppet och alltså den globala uppvärmningen. Eftersom SL inte verkar klarar av detta ansvar, kanske det skulle vara bäst ifall ni politiker tar på er detta ansvar och ser till att vi slipper dessa stressiga, försenade och dyra event i vår vardag och få folk att faktiskt vilja, föredra att åka kollektivt igen. 

denultimatapluggaren 17
Postad: 3 dec 2020

Tack så jätte mycket, uppskattar hjälpen!

Alex111 237
Postad: 4 dec 2020

Ingen orsak, kör hårt med alla ämnena, och fortsätt vara en ultimat pluggare!

Svara Avbryt
Close