0 svar
47 visningar
Sputnik66 241
Postad: 31 dec 2020 Redigerad: 31 dec 2020

Rättning av text

Hej! Jag besvarade nyss en fråga på en sida. Kan ni rätta min svenska och ge lite konstruktiv kritik? Jag läser för nuvarande svenska 2 kursen.

 

 

Varför lever vi människor när vi vet att vi så småningom kommer att dö?

Det första svaret som kom upp för mig var, varför inte? Om vi ändå kommer dö så kan vi lika gärna njuta av de sakerna livet ger oss på gott och ont, och då kan jag bara hänvisa till de andra svaren du har fått på din fråga. På gott menar jag att man, exempelvis, kan njuta av att ha egna barn och vara delaktig under deras uppväxt. Och på ont så kan det istället vara så att man konsumerar illegala substanser som gör att den "känns" bra på kortsikt, men att det på långsikt ger negativa konsekvenser för personen i fråga. En vanlig motivering som personer använder, för att rättfärdiga sitt substansmissbruk är att de ändå kommer dö i framtiden, och att man därför kan leva lite och fortsätta med sitt självskadebeteende. Sedan ska jag heller inte säga hur just du ska leva ditt liv. Så om du vill konsumera de substanserna så får du väl göra det, då det är ditt liv, och därför ditt ansvar med vad du gör med det.


Fortsättningsvis kan man ju också undra vad som skulle hända om vi alla levde för evigt, istället för att dö. Min gissning är att allt omedelbart skulle bli tråkigt och grått, i och med att man redan har testat allting som livet har att erbjuda. Det skulle ju inte vara så kul att bestiga Mount Everest om man redan gjort det drygt hundra gånger innan. Tillvaron i livet skulle helt enkelt, bli som en slags mardröm om man nu kunde leva för evigt. Hur som helst så är det ju så att vi, lyckligtvis, dör någon gång under vår livstid, vilket gör att sakerna du upplever och känner, får en mening i sig. En sak som ger mening åt vissa personer är att de vill lämna kvar något åt framtiden när de själva inte lever. Detta kan manifesteras i att ha barn till exempel. Det är därför vi i själva verket har barn, för att lämna något till världen efter att vi har dött. Å andra sidan kan vår drivkraft att ha barn också förklaras rent biologiskt. En art som har varit motvillig att föröka sig har, så att säga, inte klarat av det evolutionära trycket och därmed dött ut som art.


Således, finns det också andra sätt för en individ att göra avtryck på världen. Det kan bland annat vara att hitta ett nytt grundämne, eller bygga en skola, vars namn är ens egna efternamn. Som sagt finns det oräkneliga sätt att göra det på. Slutligen så vill jag säga att meningen med livet är ytterst individuellt och att meningen för en person kan vara att bli stupfull varenda dag, och att meningen för en annan kan vara att bli statsminister. Låt ingen säga åt dig vad din mening med livet är. För övrigt kan jag introducera er alla till optimistisk nihilism. Jag kan länka här nere.

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Optimistic%20Nihilism

Svara Avbryt
Close