1 svar
81 visningar
Didar 113
Postad: 19 sep 2019 Redigerad: 19 sep 2019

Rättning till berättelse

Under 1500-talet fanns det ett barn som hette Stewie griffin. Han var bara 2 år gammal men kunde prata som en vuxen människa. Han hade en mamma som hette Anna och en pappa som hette Karl men inga syskon.


Stewie var väldigt intelligent, kreativ och kunnig inom tekniken även fast han levde under en tid där tekniken inte var som störst och bäst. Han kunde uppfinna väldigt konstiga men samtidigt smarta saker som han själv kunde ha nytta av. En kylig natt i december kom han hem med sina föräldrar efter att ha varit på en resa i Egypten och kollat på pyramiderna. 


När de väl kom hem så sprang Stewie upp till sitt rum och började planera sin hemliga grej som han skulle bygga. Föräldrarna hade inte en aning om vad han höll på med i sin mörka och tomma rum.  Det var nämligen en tidsmaskin som han skulle bygga. 

Med hjälp av tidsmaskinen skulle man  kunna resa fram och tillbaka i framtiden.

 Bara ett par dagar senare efter att ha påbörjat sin resa med produkten så hade han färdig utvecklat sin maskin och var nästan redo att använda den. Det var bara en liten sak som fattades, det var en frivillig person. Någon som var villig att riskera sitt liv. Stewie kunde tyvärr inte prata med sin familj eller i närheten om detta, så han valde istället att hoppa ut genom fönstret som fanns i hans rum och bege sig ut i den vilda marken då klockan var så sent som 22:00 för att hitta ett djur som han istället kunde ersätta med människan. Han gick fram och tillbaka mitt i skogen letandes men kunde inte hitta något. Tillslut hittade han något oförväntad i större storlek än honom, nämligen en tam björnunge. Stewie hade sen tidigare förberett sig väl med redskap som han skulle behöva. Han tog fram ett koppel och satte fast den runt halsen på björnen och började promenera hemåt. På vägen hem genom  träffade han på föräldrarna till björnen som han nyss hade fångat. Situationen blev omedelbart outhärdlig för Stewie och fick panik. Paniken ökade och stressen expanderade potentiellt. I nuläget tänkte han hur han skulle ta sig ur situationen för att lyckas ta med björnen hem. Men då kom han på en briljant idé. Idén var att lämna över björnen till familjen för att sedan slå ner dem medvetslös med en pinne när de har ryggen vänd mot honom och är på väg därifrån. Så han gjorde det och lyckades som tur med sin plan. 


Tjugo minuter senare var han hemma uppe i sitt rum med björnen. Han tog björnen och placerade honom i tidsmaskinen och

tryckte på en start knappen som tog björnen trettio år bakåt i tiden. Nu när Stewie visste att maskinen fungerar så som den ska, så tog han sin lilla  vatten pistol som han behövde och gick in i teleportören som skulle ta honom bak i tiden. Sedan åkte han trettio år bakåt i tiden och hamnade i en kyrka fullt med människor där de hänger och har det kul. Han kollade vänster och höger men såg bara vuxna människor och präster, sedan kollade han ner och fann den lilla björnen som han hade fångat tidigare. Helt belåten tog han björnen och gick långsamt ut från kyrkan för att inte bli upptäckt.  Efter att ha gått ut genom dörren, stötte Stewie griffin på ett par adelsmän som började håna honom för hur han ser ut. Han blev väldigt ilsken och frågade med en hög ton “Vad vill ni era elaka troll” och de svarade helt förvånad “hur i hela friden kan du prata lille man?” Stewie svarade “Ge mig era pengar genast annars skjuter jag er!” Drastiskt bad männen Stewie om förlåtelse och gav bort deras förmögenhet. Sedan gick de iväg skräckslagna. Som tur var att människorna på den här tiden inte visste vad vattenpistol var utan trodde istället att det var en riktig mördar pistol. Stewie fortsatte sedan att experimentera staden, när han väl kom fram till landsbygden tvåhundra meter norr om kyrkan så var det mörkt och blåsigt. Det tog inte jätte långt innan Stewie såg en fattig familj i ett väldigt gammalt och sliten hus som var i behov av mat och pengar. Eftersom Stewie var så omtänksam och god hjärtlig så valde han att ge bort pengarna som han hade tagit ifrån männen men också lite ifrån sin egna förmögenhet och donera det till den fattiga familjen. Stewie gick fram till ytterdörren och knackade på. En äldre dam kom och öppnade med ett leende på läppen och frågade Stewie “Men lilla gosse, vad gör du här med en björn?” Sedan svarade Stewie med en fin ton “Jag är här för att ge er pengar”. En kort stund efter att ha fått pengarna, blev kvinnan väldigt förtjust i barnet och ville ge en gåva till Stewie som tack för pengarna.

Så hon gick in i sitt rum och tog fram en ask med choklad. Hon sträckte ut handen och gav den till Stewie. Sedan log båda glatt och tackade varandra. Efter en stund så valde Stewie att åka hem igen, så han tog fram sin tidsmaskin och ställde in den på trettio år framåt och teleporterade tillbaka tillsammans med sin björn. Efter att kommit så bjöd han björnen på choklad för att styrka sin vänskap med honom. När björnen hade fått chokladet så blev de omedelbart vänner. Bara några dagar senare så var de bästa vänner med tanken på hur mycket de hade hängt med varandra. Sedan växte de upp tillsammans och började bygga stora och avancerade saker.

Tillslut levde de lyckliga i alla sina dar.

Vill du ha hjälp med något? Vad i så fall?

Svara Avbryt
Close