4 svar
32 visningar
CsharpStudent är nöjd med hjälpen
CsharpStudent 30
Postad: 16 dec 2021 02:09

Redigera inlägg

Hej, jag jobbar just nu med en uppgift loggbok i programmering 1. Användaren ska kunna skriva, spara, ta bort och redigera ett inlägg. Jag vet hur jag gör allt det förutom redigering av inlägg. Jag vet inte riktigt vad jag ska googla på för att hitta hur man kan koda för att redigera ett inlägg. Har någon tips?

Programmeraren 2191
Postad: 16 dec 2021 07:28

Det beror på hur avancerat programmet är. Om programmet är ren text och inte använder färdiga UI-element så kanske "redigera" ska tolkas som "kunna mata in igen", dvs välja ett tidigare inlägg och sen ange en ny text.

(Om programmet använder grafiskt UI, alltså knappar, dialoger, etc så finns det färdiga komponenter för text.)

CsharpStudent 30
Postad: 16 dec 2021 09:19

Det är nog snarare att kunna mata in igen isåfall. Men innebär det ändå att man kan ta bort saker i inlägget och lägga till som man vill? 

Programmeraren 2191
Postad: 16 dec 2021 09:27

Jag vet inte den exakta formuleringen men om man kan ge in en ny text som ersätter den gamla så uppfyller det "att man kan ta bort saker i inlägget och lägga till som man vill". Det är inte den bästa användarupplevelsen, då skulle man få redigera den befintliga texten men det kan man inte om det är ett basalt "läs rad"-gränssnitt.

Användaren måste kunna välja ett inlägg ur listan av alla inlägg. När valet är gjort skrivs befintlig text ut och sen frågar programmet efter den nya texten. Användaren kan åtminstone använda copy/paste om delar av den befintliga texten ska återanvändas.
 

CsharpStudent 30
Postad: 16 dec 2021 09:31

Okej jag förstår. Tack :)

Svara Avbryt
Close