0 svar
55 visningar
zay.rahimi är nöjd med hjälpen
zay.rahimi 20
Postad: 16 dec 2021 14:34

Refarat, hjälp

Hej

Jag har skrivit ett referat men har många grammatiska fel och är väldigt dålig på att skriva professionellt. Kan någon läsa igenom min text och ge tips på hur jag kan få ett mer professionellt och formellt språk så snabbt som möjligt. 

Thanks 

 

Här är texten: 

Lena Stadler skriver i Sydsvenska artikeln hur mycket erfarenheter kan skilja beroende på åsikter och tidsperiod. Gert är ett namn som tas upp i artikeln, då två människor med samma namn har två annorlunda erfarenheter. Lena skriver hur Gert Åke Hansson en 45 årig man har en negativ syn på sitt namn på grund av hans barndoms minnen då andra retade honom om det. “Det är jättekul att heta Gert” - skrev Lena Stadler, Sydsvenskan enligt det den tioåriga Gert själv sagt. 


Det har blivit mer populärt att ha unika och ovanliga namn, det anses vara mer individuellt och speciellt. Detta anses bero på att man är enklare att hitta på internet och eftersom det är mer normaliserat i dagens samhälle. Enligt Lena Bernhardtz var det 142 000 personer med unikt namn eller stavning som endast de har haft år 2013 har Lena stadler skrivit i sin artikel. 


Ett namn är viktigt eftersom det är första intrycket på andra människor speciellt inom en musik industrien beskriver Stadler efter intervjun med Niklas Gustav Adolf. Namnet Gustav Adolf tycks vara kungligt i Sverige, vanligt i Finland och uppseendeväckande. Erfarenhet med namn kan vara helt annorlunda beroende på samhällets normer. Dessa normer förändras från stad, land och tid därför kan två personer med samma namn ha avvikande erfarenheter. 

Svara Avbryt
Close