2 svar
1547 visningar
eden 4
Postad: 22 nov 2021 11:11 Redigerad: 22 nov 2021 11:23

referat

Hej God eftermiddag !

Gör så här:

1. Repetera avsnittet om referat i studieguiden.


2. Skriv ett referat av någon av följande texter i Språkporten 1 2 3:

Vad är en myt? (handlar om prinsessan Diana) sidorna 36-37
Mona Lisa – gåtfull, omsvärmad sidorna 39-40
”Kung” Kristina – mystisk och modig sidorna 47-51
Alfred Nobel – uppfinnare, idealist och vagabond sidorna 59-62
Texterna är olika långa, dock ska referatet du skriver vara cirka 250 ord. Väljer du en längre text behöver du därför sträva mot ett precist ordval.

Kom ihåg att ange källa och att använda referatmarkörer.


Sammanfattning av uppgiften
Texttyp: Återgivande text

 

Antal ord: cirka 250

Kunskapskrav

min text som skrivit har nedan finns snälla rätta mig.

I texten berättar författaren om Prinsessan Diana som var 19 år gammal när hon gifte sig med prins Charles. Eftersom deras äktenskap var inte lycklig gjorde att journalisterna spreds rykten lätt. Påstår att hon hade inte intresse på äktenskapet och då började hon ett förhållande med Dodi Al Feyad, sedan dog de av en bilolycka i Paris. Förattaren menar att det var paparazzi som dödade Diana genom att jaga henne. 

Monika Åström anser att det kom upp massor med frågor om hur hon dödades var för att hon hindrade och skötte arbetslösa folket. Hon hade en stor betydelse inom människors hjärta eftersom hon kunde fylla deras behov.
Vidare Skriver Monika Åström efter döden sju år senare öppnades en cermoni i London där Dianas karaktär speglade. Arkitekten gjorde att Dianas väsen ska synas där med följande egenskaper snygg, rättfram, riklig, sinnlig, brusande med hårda strömmar som upprör. 
 
Källan är en bok: under rubriken "Prinsessan Diana- dyrkad gudinna" ger Monika Åström en bild av en mångsidig begåvning(Språkporten, 2012).


 jag behöver hjälp med rätta Manning och vad ska gör mer

jag har två frågor också i min uppgift står kom ihåg att ge källa och referatmarkörer. menar min lärare att jag skriver nedanför referatmarkörer också?

ändra är vad menar med texttyp : återgivande text? 


 
 
 
 

Smaragdalena Online 73509 – Lärare
Postad: 22 nov 2021 11:20

Du har redan en tråd om den här uppgiften. Fortsätt där!

Fermatrix 7841 – Fd. Medlem
Postad: 22 nov 2021 11:22

Eden, det är inte tillåtet att ha fler trådar om samma fråga. Eftersom du är ny så tipsar jag dig om att läsa igenom reglerna vad gäller att skapa trådar. Du kan klicka på länken åt höger "Regler". Jag låser denna så kan diskussionen forsätta i din orginala tråd, dvs tråden som Smaragdalena hänvisat till ovan. /Dracaena, Moderator

Tråden är låst för fler inlägg

Close