0 svar
28 visningar
Ameen är nöjd med hjälpen!
Ameen 2
Postad: 18 mar 2020

Referatstöd

Hej!

Jag har skrivit en referat på artikeln "Så drabbas din hjärna av slösurfandet". Jag skulle uppskatta om ni kunde hjälpa mig genom att läsa min referat och få en feedback om vilka ställe jag kan förbättra för att uppnå betyget A. Här är referaten: 

Flera forskare anser att mycket information som hjärnan sysselsättar med leder till sämre minne och koncentrationsförmåga, skriver The Guardian i Per Lidholms artikel ”Så drabbas din hjärna av slösurfandet”, publicerad den 27 januari 2015

I artikeln tar Lidholm upp hjärnforskarens Levitins förklaring om hur hjärnan processar informationsflöde och hur den försämras. Levitin påstår att den mänskliga hjärnan inte är anpassad för multitasking.

I artikeln påstår hjärnforskaren Miller att multitasking förstör den kognitiva/förståelse förmågan, eftersom hjärnan måste uppfatta informationer från flera olika uppgifter på en och samma gång.

Författaren säger att forskning visar en ökning av adrenalintillverkning och stresshormoner. Dessa ämne tvingar hjärnan att utföra uppgifterna hastigt, som i sin tur leder till försämrad tänkande när hjärnan jobbar med multitasking. Det visar också att det skapas dopamineberoende, vilket får hjärnan att reagera direkt på nya intryck, vilket leder till att frontalloben skiftar koncentrationen till något annat och det blir svårt att komma ihåg det man sysslade med innan.

Slutligen påstår Lidholm att multitasking slösar stora delar av information som antingen glöms bort eller lagras ineffektivt.

 

Här är den riktiga artikeln: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lj8mv/sa-drabbas-din-hjarna-av-slosurfandet

Svara Avbryt
Close