2 svar
67 visningar
Didar 208
Postad: 31 jul 16:47

Rekommendation av videos/föreläsningar av datastruktur

Hej! Kan någon rekommendera några bra videos eller pdf som förklarar datastruktur i c ? tidskomplexitet, hashtabeller etc. Tack på förhand

Fermatrix 7841 – Fd. Medlem
Postad: 31 jul 18:39 Redigerad: 31 jul 18:42

Jacob Sorber har ganska bra videos om allt möjligt, här har du en på Hashmaps: https://www.youtube.com/watch?v=2Ti5yvumFTU

Generellt dock så brukar man inte prata om Algoritmer och datastrukturer i C, utan snarare Språk som Python, java, C++ etc etc. Det fina med Algoritmer och datastrukturer är att det inte spelar någon roll vilket språk du använder, utan logiken/principen är densamma. Det enda som ändras är syntax och liknande. Om du googlar kommer du hitta enormt mycket. Det är nämligen så att många jobb har en teknisk intervju som bygger på algoritmer, så det finns oerhört mycket med resurser. 

www.leetcode.com är exempelvis ett mycket populärt stället att plugga in för en teknisk intervju. Där finns det också enormt mycket mer information om algoritmer och dylikt. 

En annan bra källa är https://www.geeksforgeeks.org/, se exempelvis följande:

https://www.geeksforgeeks.org/data-structures/

Här hittar du också algoritmer och dylikt implementerade i många olika språk. 

Om vi googlar på Selection Sort så kommer följande vara första träffen: https://www.geeksforgeeks.org/selection-sort/

Scrollar vi lite snabbt ser vi att algoritmen är implementerad i C++, Java, Python, JavaScript, PHP osv osv..


En annan mycket bra källa för att lära sig algoritmer är Abdul Bari på youtube.

Tegelhus 223
Postad: 2 aug 00:58
Dracaena skrev:

Generellt dock så brukar man inte prata om Algoritmer och datastrukturer i C, utan snarare Språk som Python, java, C++ etc etc. Det fina med Algoritmer och datastrukturer är att det inte spelar någon roll vilket språk du använder, utan logiken/principen är densamma. Det enda som ändras är syntax och liknande. Om du googlar kommer du hitta enormt mycket.

Vet åtminstone ett större universitet som undervisar datastrukturer och algoritmer med C som programmeringsspråk.

 

Det man framförallt får tänka på när man använder C i det här fallet är att det till skillnad från andra språk inte har stöd för objektorienterad programmering, någon man annars vanligen använder när man bygger egna datastrukturer. Istället får man bygga upp det med hjälp av structs och vanliga funktioner. Det blir ju också en del att tänka på gällande minneshantering, där man själv får ansvaret att allokera och avallokera minne när det behövs.

Jag har tyvärr inga bra tips på videor eller dylikt, men har du någon specifik fråga är det bara att fråga på

Svara Avbryt
Close