1 svar
59 visningar
Casy123 är nöjd med hjälpen
Casy123 29
Postad: 31 jan 2022 22:46

Resa till Tanzania

Hej! Jag har en uppgift i geografi där vi ska ”resa” till ett valfritt land i Afrika, förutom där det är krig eller väldigt mycket Corona restriktioner i hela landet (alltså vi ska skriva som att man reser, men vi ska inte göra det på riktigt). Jag valde att ”resa” till Tanzania. Vi har 50 000 kr som resestipendium, en budget vi måste hålla oss inom. Jag undrar ifall någon vet om man köper flygbiljett innan man reser, eller på flygplatsen och borde de pengarna betalas med svenska kronor eller Tanzania Shilling (Tanzanias valuta)  som man tar ut i Sverige innan? Och borde man växla ut Tanzaniska shilling innan man reser ifall att det behövs på flygplatsen eller till att betala taxi till hotellet eller så. För jag tror att man kan växla ut pengar i Tanzania annars, men det kanske kan vara bra att ha med sig till flygplatsen eller så. Vad tycker ni? Och hur mycket tror ni jag behöver växla ut innan jag ”reser” isåfall?

Laguna Online 26919
Postad: 1 feb 2022 09:24

Har du googlat t.ex. "resa Tanzania"? Man borde få träffar både på reseberättelser och resebyråer. Kolla på någon flygresesida hur man tar sig dit. Direktflyg från Sverige finns nog inte, och gör de det så är det inte det billigaste sättet att resa.

Om man ska ta ut pengar i lokal valuta innan man reser eller på plats varierar mellan olika länder. Det är möjligt att amerikanska dollar fungerar bra i Tanzania. Förmodligen finns det växlingskontor på flygplatsen där, men att växla till sig lite lokal valuta innan man reser kan inte vara fel. En del valutor kan man inte köpa utanför landet i fråga, men det kanske var tidigare det var så. Om du har ett växlingskontor nära dig så gå dit och fråga.

Flygbiljetter brukar man boka och betala innan man åker. Det kan finnas lokala flygbolag som fungerar mer likt taxi. Ryan Air är/var väl också mer taxiliknande.

Ingår det något krav i stipendiet, som att besöka eller göra något särskilt?

Svara Avbryt
Close