2 svar
185 visningar
zahra abdullah 231
Postad: 1 apr 2022 16:51

Resonerande text

Hej! 

Jag går i åk7, och jag har ett skriftligt svenska prov nästa vecka onsdag. Det handlar om att vi kommer skriva ett resonerande text och det är läraren som kommer ge oss ämnet. Problemet är att vi har bara 1timme på oss att skriva klart vilket jag tycker är ett jätte kort tid. det brukar typ ta längre tid för mig när det gäller att skriva texter som kräver djupa diskussioner.

har ni råd som jag kan använda under ett skriftligt prov?

Lobbe 259
Postad: 1 apr 2022 19:59 Redigerad: 1 apr 2022 20:00

Jag skulle säga att det är bra att planera i stället för att börja direkt. Om man ägnar 5-10 min på att planera (på ett separat papper t. ex) och komma på vad man ska skriva så kan man skriva sin text snabbare då man redan har en tanke om vad man ska ha med. Planeringen behöver inte inkludera allt du ska skriva eller vara detaljerat; det räcker med att bara planera det huvudsakliga. Sedan så kan man komma på detaljer och ytterligare saker som man vill ha med under skrivandets gång.

Att skriva djupt är bra, men om man behöver inte skriva för djupt och gå in i väldigt många detaljer eftersom du har bara en timme på dig. Du ska dock tänka på att en god resonemang innehåller flera led. Ex: Den här saken leder till... som i sin tur orsakar...

Träna också på vad du behöver ha med i en resonerande text. Då kan man anpassa sin text för texttypen ännu mer.

zahra abdullah 231
Postad: 1 apr 2022 20:41

Tusen tusen tack!

jag är säker att detta kommer hjälpa mig.

tack igen!

Svara Avbryt
Close