3 svar
65 visningar

Resources för machine learning för redan matte/progkunniga?

Hej,

Jag vet inte hur ska jag hitta bra resources för att lära mig ML. Jag vill inte ha populärvetenskap och inte heller tutorials som dyker direkt in i Scikit learn. Jag vill ha översikt över fältet och principerna ur ett matte/prog perspektiv, sen kan jag söka upp konkreta tutorials själv.

Några tips?

Översikt över fältet vet jag inte, men för att lära sig principerna i hur ett neuronnät byggs upp och fungerar kanske youtube-serien och boken Neural networks from scratch skulle kunna vara något? Där visas det hur du bygger ett eget neuronnät, på ett nybörjarvänligt men ändå ganska djupgående sätt. Den ger en bra förståelse över programmeringsbiten, och 3Blue1Browns serie om neuronnät ger en bra förståelse för hur matematiken fungerar, men det är väldigt konkreta guider. 

Hondel 1191
Postad: 2 okt 21:53 Redigerad: 2 okt 22:13

Två bra böcker som finns gratis på nätet är smlbook.org (maskinlärning i allmänhet från grunden) och deeplearningbook.org (har blivit standardboken för djupinlärning). Det är nog rekommenderat att ta dem i den ordningen också, även om det nog skulle gå att hoppa in i deep learning-boken direkt om du är mest intresserad av det ämnet.

Hondel 1191
Postad: 2 okt 22:10 Redigerad: 2 okt 22:14

Stanfordkursen CS229 verkar finns som spellista på youtube, så om du föredrar video-format skulle jag tro att den är en bra startpunkt. Sedan kan du fortsätta med någon av deras deep learning-kurser om du vill fortsätta in på det spåret 

Svara Avbryt
Close