1 svar
27 visningar
Mahdige karimi 65
Postad: 17 sep 19:05

Respons

Hej! 
Jag undrar ifall jag skulle kunna få respons på den här texten som handlar om The Boston Tea party. T.ex så vill jag ta reda på om det finns någonting jag skulle kunna lägga till eller ta bort. 

Den 16 december år 1773 var det ett händelse som skedde i staden Boston. Den här händelsen skulle få namnet The  Boston Tea Party och det skulle vara starten för den Amerikanska revolutionen. Tre styckna fartyg hade nyligen kommit från Indien och stod nu i hamnen på väntan på att de ska lasta ut den värdefulla te. Det var många andra amerikaner som hade samlats runt kyrkan för att protestera mot storbritannien och så plötsligt så hörde de ungefär 50 män gå förbi de ner till hamnen och det här blev de nyfikna på,så därför så samlades de runt hamnen och kollade på. När fartygen stod på hamnen så hade omkring 50 amerikanska män samlats och klädde ut sig till ursprongningsfolket alltså indianer och hoppat i fartygerna. Det som de amerikanska männen gjorde var att kasta den värdefulla te i vattnet. Det var ungefär 342 kistor som blev kastad i vattnet av amerikanerna och de vägde sammanlagt 45 ton.

Anledningen till varför de amerikanska männen kastade te i vattnet var att under den här tiden så bestämde storbritannien över de 13 kolonierna. Man skulle kunna tro att storbritannien gav rätten till de andra kolonierna att styra över sina egna kolonier men det var verkligen inte så, därför så hade amerikanerna och  storbritannien en konflik. De införde the boston tea party för att göra en protest mot britterna på grund av skatten som de hade lagt på te och för att de inte fick vara med och bestämma över någonting, de förstod inte varför de skulle betala skatt till britterna utan att de hade någonting att säga till om och de hade inte heller fått någon representation.  

Efter att de hade infört the Boston Tea party så bestämde Storbritannien att stänga hamnen Boston i 16 år och stiftade nya lagar som kallades för Intolerabel Actz. 

Noa Berglund 19
Postad: 16 nov 11:04

En väldigt bra text. Jag visste ingenting om detta och nu känner jag att jag har fått en väldigt bra och övergripande kunskap om händelsen.
Fantastisk text. Du har fångat alla viktiga händelser och fått läsaren att bli intresserad av ämnet.

Svara Avbryt
Close