2 svar
49 visningar
Glödlampan 94
Postad: 14 okt 00:52

Retorik

Fungerar denna inledningen till ett informerande tal om kläder som kommunikation? Läser retorik 1. 

Efter jag säger min första mening och sedan säger först och främst känns lite konstig (osammanhängande?) men jag vet inte, det kanske funkar ändå? 

 

Det sägs att de kläder vi bär är ett sätt att kommunicera på. Först och främst vill jag lugna er och berätta att jag faktiskt har kläder på mig idag. Vilken lättnad, eller hur? Ni kanske undrar vad jag egentligen kommunicerar genom att bära dessa kläder? Kanske tänker ni "Wow, hon ser väldigt professionell ut!" Eller så tänker ni "Herregud, vad är det där för en galning?" Men oavsett vad ni tänker, så är kläder så mycket mer än bara tyg och sömmar. De är en direkt koppling till vår identitet och ett sätt att uttrycka oss på utan att säga ett enda ord. Men hur mycket tänker man på budskapet och vilka signaler man sänder ut när man klär sig på morgonen? Har man som mottagare förförståelse för alla typer av kläder för att kunna tolka budskapet korrekt?

ellin00 5
Postad: 19 okt 11:37

Hej! 

Håller med om att det känns lite konstigt. Vad tror du om att kanske börja med "Idag kan jag glädjande meddela att jag faktiskt har kläder på mig. Vilken lättnad, eller hur?". Tänker att detta hade varit det perfekta sättet att fånga publikens uppmärksamhet. Sen kanske du kommer in på vad dina kläder kommunicerar: "Man brukar säga att de kläderna man bär är ett sätt att kommunicera på. Men vad kommunicerar egentligen jag genom att bära dessa kläder....". Alltså att du bara flyttar på första meningen. 

Glödlampan 94
Postad: 19 okt 14:59

Typ såhär?

 

Idag kan jag glädjande berätta för er att jag faktiskt har kläder på mig. Vilken lättnad, eller hur? Det sägs att de kläder vi bär är ett sätt att kommunicera på.  Ni kanske undrar vad jag egentligen kommunicerar genom att bära dessa kläder? ... 

Svara Avbryt
Close