4 svar
635 visningar
diornie är nöjd med hjälpen
diornie 55
Postad: 10 okt 2021 15:18

Risker med vandring

Jag har besvarat såhär:  En risk med vandring är att man kan gå vilse om man inte riktigt har koll på hur man läser en karta eller använda en kompass. Om detta sker kan man blåsa i visselpipan så dem andra i gruppen hör från långt avstånd. Det går inte att ringa från mobilen därför att det kommer inte finnas någon täckning utomhus. 

 

Hur kan jag utveckla mitt svar? Tacksam för stöd. 

majd.mansour 12
Postad: 13 okt 2021 03:44

Det du kan lägga till är kanske att man kan halka på stenarna eller på isen på vintern. För att undvika risken ska man ha en lämplig skor för vandring.

En annan risk att man kan ramla på vatten osv...

En annan risk att i vissa skogar i vissa områden finns det vilda djur såsom björnar, varger och älgar. Därför ska man vara försöktigt och speicellt i natten då det blir svårt att se ordentligt.

Lycka till!

joculator 5192 – F.d. Moderator
Postad: 13 okt 2021 07:51
diornie skrev:

Det går inte att ringa från mobilen därför att det kommer inte finnas någon täckning utomhus. 

Lite av meningen med mobiltelefoni är att man kan ringa utomhus. Men du har såklart rätt om du menar att det finns områden som inte har täckning.

täckningskarta

oggih 1074 – F.d. Moderator
Postad: 13 okt 2021 12:52 Redigerad: 13 okt 2021 14:14

Om jag skulle gissa så är nog en av de största riskerna knivar, yxor och andra vassa verktyg som man kan tänkas ha tagit med sig ut i naturen.

I vardagen är skärskador oftast inte jättealvarliga eftersom rent vatten, plåster, förband, sjulvårdskunniga medmänniskor och amabulans finns inom räckhåll, men ute i naturen kan situationen se helt annorlunda ut, beroende på vad man har packat med sig och hur lågt utanför mobil- och vägnätet man vandrar.

Så det är klokt att hantera vassa saker extra varsamt på en vandring, läsa på om första hjälpen, och ta med ett bra första-hjälpen-kit!

oggih 1074 – F.d. Moderator
Postad: 13 okt 2021 14:20 Redigerad: 13 okt 2021 14:44
majd.mansour skrev:

En annan risk att i vissa skogar i vissa områden finns det vilda djur såsom björnar, varger och älgar. 

Dock är det ju lyckligtvis väldigt sällan någon blir attackerad av någon av de djuren i Sverige, utan de brukar hålla sig undan människor! Men är man ute i exv. ett björnrikt område så är det ju klokt att i alla fall läsa på lite. Och i andra länder (t.ex. USA och Kanada) så är ju björnar och andra vilda djur en väldigt reell fara på sina håll, så då gäller det verkligen att vara försiktig och påläst.

I Sverige är nog fästingar det djuret jag oroar mig för när jag är ute i naturen. Borrelia och TBE är verkligen inte att leka med. Som tur väl är går det att vaccinera sig mot TBE i alla fall, men mot borrelia tror jag inte man kan göra annat än att undvika att bli biten, plocka bort fästingen snabbt om man väl blir biten, och rent allmänt vara lite medveten om symptomen så att man kan söka hjälp om man skulle ha oturen att bli sjuk.

Svara Avbryt
Close