5 svar
114 visningar
Addes 3
Postad: 4 jun 2020 Redigerad: 4 jun 2020

Ritningsläsning, bygg, armering, betong

Hej! Det är så att min bror har börjat plugga inom byggbranschen och jag har bestämt mig att stötta honom hela vägen, med hjälp av läxhjälp och förklaringar. Jag har inga erfarenheter när det kommer till detta och därför tror jag att jag kan hjälpa honom på detta sättet.

Jag skulle behöva hjälp av er med dessa 10 frågor, samt en förklaring på hur ni löst frågorna så att jag hänger med lite mer och sedan kan förklara vidare till min bror hur man löser det.

Tack i förhand!

Mvh Adde

Välkommen till Pluggakuten! 

Det verkar os om du har missförstått syftet med Pluggakuten. Meningen är att vi skall hjälpa dig (eller snarare din bror) att kunna lösa sina uppgifter själv, inte att någon skall servera dig färdiga svar på dina frågor. Det står i reglerna att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit - har du t ex googlat på "GP6"?

Addes 3
Postad: 4 jun 2020

Hej! Tack!

Ja jag har googlat på "GP6" men kommer inte fram till något som har med bygg att göra, jag förstår att ni inte löser uppgifter åt andra såklart och det är just därför jag gör ett försök genom att jag frågar er istället för att be min bror komma hit och leta efter svar, sedan när jag vet hur man löser uppgifterna har jag tänkt förklara för honom hur han ska gå tillväga och inte bara ge honom svaren och sedan färdigt. Det lär man sig ingenting på.

Hoppas det finns någon som kan hjälpa dig. 

Ebola 1767
Postad: 4 jun 2020

Förklaringar på beteckningarna i ritningen finns i föreläsningsanteckningar eller tillhörande kurslitteratur. Det finns även handböcker att köpa för byggingenjörer. Du borde fråga din bror.

Jag tycker mest det verkar kontraproduktivt att du som inte vet någonting alls ska lära någon som trots allt läser programmet.

Om jag skulle gissa så står GP6 för Glasparti 6 men det är en ren gissning.

Niro 198
Postad: 4 sep 2020

GP6 = Grundpelare 6

Ritningen är en detaljerad  beskrivning av hur armeringen i betong skall utföras.

Antal järn, Diameter, Stångavstånd, stånglängd.

Standardiserade Bockningar mm finns i typblad.

Fråga din systers bror om han har kurslitteratur att låna till dig.

Svara Avbryt
Close