1 svar
34 visningar
ChristopherH är nöjd med hjälpen
ChristopherH 22
Postad: 12 sep 17:11 Redigerad: 12 sep 17:11

Sambandsord för redovisande tal eller muntligt föredrag (hur skapar man röd tråd)

Jag förstår att det är viktigt med röd tråd för att dela upp tal. Därför behöver jag hjälp med vad som är bäst för att gå vidare i ett tal (dela upp den)

Jag ska hålla ett muntligt föredrag och undrar om jag kan få lite hjälp med några sambandsord och andra röda trådar som man kan använda. Sambandsorden jag redan förstår är för t.ex argumenterande tal (för det första, för det andra, för det tredje), men inte direkt förstått vilka ord man kan använda för ett muntligt föredrag? 


Om jag istället skulle använda frågor för att gå vidare i ett tal som t.ex  en fråga som(Vad är då lösningen), måste jag då fortfarande använda mig av sambandsord för att åhörarna ska förstå att jag ändrat på aspekt eller delar osv.

Laguna Online 21110
Postad: 12 sep 17:46

Den röda tråden tycker jag mest består i att man märker att du talar om samma sak hela tiden och inte hoppar, snarare än att använda vissa ord för att binda ihop delarna.

Men det kan inte skada att tydligt påpeka vad man gör, t.ex. genom att säga "ett exempel på problemet med xxx är...", "för att återknyta till exemplet i inledningen...", osv.

Svara Avbryt
Close