1 svar
23 visningar
natnas 1
Postad: 5 okt 2020

Samhällsekonomi-lågkonjunktur

Hej, jag har fått en fråga som lyder såhär: Analysera vilka lösningsalternativ en liberal respektive socialistisk regering skulle föreslå för att vända en lågkonjunktur till en högkonjunktur. Motivera dina slutsatser med stöd i ideologiernas grundtankar. 

Jag har läroboken Arena 123 och jag har läst allt om socialism och liberalism samt om samhällsekonomi och lågkonjunktur. Men jag har ingen aning om hur jag ska svara på frågan. Har också sökt en massa på nätet men kommer inte fram till något alls. 

Olaf-Johansson 441
Postad: 5 okt 2020

Okej, här kommer några tips, vad finns det för styrmedel som staten kan använda sig av? Det finns de socialistiska som subventioner och bidrag, eller de liberala som att låta marknaden drivas av efterfråga och utbud, sedan kan du ju ta upp exempel som hur tidigare stater som bedrivits av socialistiska tankar exempelvis marxism har misslyckats genom tiderna och hur ett mer liberalism tanke sätta likt västvärlden har drivits och blivit en världsekonomi. Sedan kan man ju ta med "å andra sidan" vilket lärarna gillar om hur Ryssland och Kina som drivits under frågesattbar demokrati liberala tankesätt fortfarande har starka ekonomier, eller hur kina växer snabbt. Bara lite tankar, men vet inte hur relevant det här är. 

Svara Avbryt
Close