1 svar
11 visningar
Amani05 23
Postad: Igår 06:40

Sannolikhet med kombinatorik

Hej skulle gärna vilja ha era åsikter här. Det är så att jag gör en uppgift i matte. Vår uppgift var att förklara mellan 2-18, alltså vilket eller vilka tal som har störst chans att vinna. Vi spelade ett spel där man hade valt ett nummer mellan dessa och fick kasta antingen med 2 eller 3 och så skulle man få ihop av dessa tärningar till sitt tal så man kan gå vidare. Min fråga är hur visar man alla deras möjliga utfall. Dem i början är inte så svåra som 18 då den har 1 utfall. Dem i mitten är ju hur många som helst. man kan ju glömma en del kombinationer om man ska hålla på att skriva, vilket min lärare gjorde på en uppgift so kopplar sig med denna uppgiften jag gör nu. och den vi gör nu är på en allt högre nivå än den andra. vet inte riktigt om ni förstår själva frågan.

men nummer 2 så finns det bara 1 utfall och det är 1+1 från 2 tärningar medan 12 kan både få av 2 tärningar och 3 så hur kan man visa hur många utfall varje nummer har så jag kan ta reda på vem som har störst chans att vinna. med två tärningar så finns det 36 olika utfall eller kombinationer medan 3 har 216. en del tal kan komma med både 2 och 3 tärningar så blir det väll 216+36= 252 utfall. 

 

Hoppas ni förstår min fråga med detta. det känns omöjligt att lista ut det. ska visa det genom resonemang och matte beräkningar. Hon sa att svaret kan vara ett tal eller flera. men hur tar jag mig till väga

Dracaena Online 1441
Postad: Igår 06:57

Har du inte redan gjort en tråd om exakt samma problem? 

Svara Avbryt
Close