3 svar
52 visningar
master22 är nöjd med hjälpen!
master22 14
Postad: 16 maj 2018

Sinnesorgan/Nervsystem

 

Min uppgift är synen

 Du ska endast presentera det som är "din uppgift", men i din presentation måste du sätt sinnesorganen i sitt sammanhang. Det är därför du fått veta vad du måste ha med i din presentation av de sinnesorgan du ska prata om. Sinnesorganen är en del av vårt nervsystem och har en anatomi och fysiologi utifrån sin funktion. Denna funktion har andra organismer löst på annat sätt, vilket ger en koppling till evolution. Olika delar av nervsystemet och hjärnan är inblandade när det gäller olika stimuli och hur dessa processas/behandlas i hjärnan.  Är det specifika nervceller? ÄR de kopplade till hjärnan direkt eller indirekt via interneuroner? Vilka är de transmittorsubstanser som brukar vara inblandade i ditt sinnesorgans nervöverföring? Koppla gärna sinnesorgan och nervsystemet med droger vad händer?

Det jag behöver hjälp med hur jag ska koppla det till evolutionen ska det vara med andra djur och hur då, vilka djur? Och fattar inte så bra om stimuli är det signaler som transporteras till hjärnan via synen? Sist om droger kan ni ge exempel på hur det påverkar hjärnan som t.ex LSD?

 

Tack för svar behöver verkligen klara mig

Taylor 485
Postad: 16 maj 2018

 

> andra djur och hur då, vilka djur?

 

Vissa djur har dålig syn. Varför? Eftersom de lever på platser där det knappast finns ljus och således behöver de ingen syn.

 

> Och fattar inte så bra om stimuli

> är det signaler som transporteras till hjärnan via synen?

 

NEJ: https://en.wikipedia.org/wiki/Stimulus_(physiology)

 

> Sist om droger kan ni ge exempel på hur det påverkar hjärnan som t.ex LSD?

> Koppla gärna sinnesorgan och nervsystemet med droger vad händer

 

Knark såsom LSD, ethanol, Ritalin, Clonazepam, ... etc påverkar hjärnan. Sinnesorgan funkar oftast fortfarande, men hjärnan har svårt att tolka information och även mer att fatta rimliga beslut. Vissa droger kan även direkt störa ögonens funktioner (pupillkontraktion och ackommodation).

master22 14
Postad: 16 maj 2018

jag fattar lite bättre men det skulle vara snällt om du utvecklade lite mer tack

Taylor 485
Postad: 17 maj 2018

Jag kommer inte att skriva din presentation. Ställ gärna konkreta frågor.

Svara Avbryt
Close