Parviz Khatiri 5
Postad: 13 apr 2020

Sjuksköterska vs Högskoleingenjör i medicinsk teknik

Hej, jag går ut gymnasiet snart och ska söka på högskola/universitet nu. 

Vilket av sjuksköterska och högskoleingenjör i medicinsk teknik är bäst att bli i dagens läge, vad hade ni satsat på? 
Jag vet att många tänker att man ska bli det som man är mest intresserad av. Jag är intresserad av att bli ingenjör eftersom jag har hört att arbetsmiljön och lönen är bättra än sjuksköterska. Men det som stör mig är arbetsmarknaden för högskoleingenjör i medicins teknik eftersom denna ingenjör inriktningen är ganska ny. Förutom det som står på kths hemsida så vet jag ingenting om yrket. Tror ni att man får jobb efter utbildningen?

Vad är vettigast att bli tycker ni? Vad hade du valt av sjuksköterska och ingenjör? 

Jag hade helst valt civilingenjör i medicinsk teknik men kan nog inte komma in där då mina betyg inte räcker till och jag har ingen lust att vänta till nästa termin för att höja betygen via högskoleprov. 
 

Har du möjlighet att kontakta lärosätet i fråga och se om de har kontakter med några alumner (tidigare studenter) som kan berätta vad och hur de jobbar idag? Det kan ge en liten insikt i vad du skulle kunna jobba med efter en sådan utbildning. Du kan även leta efter jobbannonser där de söker efter högskoleingenjörskompetens inom medicinsk teknik. Det verkar som att ingenjörer inom medicinsk teknik arbetar förhållandevis lite med den medicinska biten och mer med den tekniska biten. Om du vill jobba med patienter är nog sjuksköterska eller liknande yrke ett bättre val, men om du hellre vill jobba med all teknik kring patienterna passar nog ingenjörsutbildningen bättre. :)

Hur mycket känner du för att läsa civilingenjörsutbildningen? Om det är den utbildning du helst vill läsa av alla utbildningar du kan välja, är det nog bättre att satsa på att bli högskoleingenjör än sjuksköterska, i fråga om att komma närmast målet. Hur ser dina betyg ut? Ligger du nära gränsen, eller är det långt ifrån? Du kan alltid söka till civilingenjörsprogrammet som förstahandsval, och hålla tummarna. Det kan nog finnas fler personer som tänkt skriva HP i vår och komma in på det. :)

Svara Avbryt
Close