2 svar
222 visningar
edwardsmith 13 – Fd. Medlem
Postad: 25 maj 2020 22:11

Sluta bry sig om gymnasiebetyg och satsa på Hp?

Hej jag går just nu första året på naturvetenskapsprogrammet och har valt inriktningen natur. Ända sen distansundervisningen har börjat så har jag tappat näst intill all skolmotivation. Jag har aldrig motivation att göra det man ska på lektioner och inte heller för att plugga öht. Jag vill gå industriell ekonomi efter gymnasiet men då krävs det höga meritpoäng för att komma in. Problemet är att jag har gått från att få A i nästintill allt till att få mycket lägre betyg. Detta kommer förmodligen resultera i att de kursbetygen som jag kommer få till sommaren kommer vara alldeles för låga för att jag ska kunna komma in där jag vill. Min tanke så är att jag hädanefter ska lägga ca 95% av min studietid på dem ämnena som intresserar mig och som kommer betyda något på högskolan, (matte, fysik, kemi) och helt enkelt sikta på A i dem och E i resten och därefter skriva högskoleprovet. Jag är bra på både matte och språk så jag ser mina chanser som relativt goda för att få ett bra resultat där. De positiva sidorna av detta som jag ser är att jag kommer spara enormt mycket tid samt att jag kommer kunna fokusera mer på de ämnena som intresserar mig och kommer vara viktiga i framtiden. Nackdelen är då lite att jag lägger alla ägg i samma korg. Vad tror ni om denna strategien och har ni några tips till mig? Tack på förhand

Teraeagle Online 19778 – Moderator
Postad: 25 maj 2020 22:17

Verkar rimligt, men man kanske inte behöver ”sikta” på ett E. Gör ditt bästa i alla kurser och om det räcker till ett E eller A får det vara så. Lägg mest tid och fokus på det du är intresserad av och kanske vill jobba med i framtiden och se till att åtminstone klara av resten av kurserna.

SaintVenant 3759
Postad: 26 maj 2020 03:34

Fokusera på att lära dig klara av distansstudierna så kommer universitetsstudierna bli mycket enklare. Att komma in på ett program är en bråkdel av utmaningen.

Svara Avbryt
Close