2 svar
137 visningar
Tony Montana040 40
Postad: 1 sep 2022 16:32

Snabbkurs i matematik.

Hej,

Det har nu gått två veckor sen jag började på naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. På min skola har de elever som är behöriga en chans att gå i en s.k snabbmatte-kurs. Där har man ett högt tempo där läraren är mycket kunnig. Med ett högt tempo så menar jag inte att vi gör fler uppgifter på egen hand, utan läraren väljer endast ut vissa uppgifter (som kanske ligger på över c-nivån för matte 1c). I denna kurs gör man kursprovet för matematik 1c redan nu i oktober och det kan gå vääääldigt fort på lektionerna. Dock klarar jag det rätt så bra, och läraren säger att det där är svårt men så länge man förstår 80% av det som sägs så är man på rätt plats.

 

Därför blir jag lite tveksam om jag ska välja denna snabba kurs eller gå i vanlig matte. I och med att hon påstår att hennes prov kan vara extremt svåra, men hon kan vara schysst med betygen, får man E/D på vanliga prov men A i kursprov så är det A som gäller för slutbetyget. Vad tycker ni jag ska välja och vad hade ni tänkt på om ni var i min position? Ska jag slippa göra "onödiga uppgifter" på vanliga mattelektioner bland de svagare eleverna och riskera att få sämre betyg?

OBS: Antagningspoängen för skolan jag valt är 295 poäng, dvs ingen är "dålig på matte".

 

Tacksam för svar.

jaricyber 64
Postad: 2 sep 2022 10:01

Jag tycker du ska välja snabbkursen. Är du intresserad av ämnet och är beredd att plugga så kommer du att lära dig mer. Ha en kommunikation med din lärare under resans gång och och samarbeta med dina kamrater i gruppen så har du bra förutsättningar för att få ett högt betyg.

Tony Montana040 40
Postad: 2 sep 2022 11:25

Ja, nu är kanske det höga tempot inte så stort problem. Men när jag kommer upp i matte 2, 3 och fyra så kommer det definitivt att skilja sig. Det är liksom inte samma baskunskaper som i matte 1, det är mer fördjupat. Då kommer det höga tempot att att påverka mig så väl som mina klasskamrater.

Svara Avbryt
Close