1 svar
320 visningar
julia0208 1 – Fd. Medlem
Postad: 19 feb 2020 14:56 Redigerad: 19 feb 2020 16:34

Logaritmer

Har en matte inlämning imorgon som jag inte förstår

 

Bakterien Clostridium perfringens kan orsaka allvarlig matförgiftning. Om mat som innehåller
denna bakterie får svalna i rumstemperatur ökar antalet bakterier med 5,9% per minut. Därför
bör man alltid snabbt kyla ner maten efter tillagning.
Det krävs ungefär 100 000 bakterier per gram mat för att en person ska bli matförgiftad.
I en bit kokt lax finns efter tillagning 100 bakterier per gram. Den kokta laxen får svalna i
rumstemperatur.
Hur lång tid tar det innan det finns så många bakterier per gram i laxen att en person som äter
av den blir matförgiftad?

 

Tack på förhand 

Smutstvätt 23581 – Moderator
Postad: 19 feb 2020 15:20

Välkommen till Pluggakuten! Hur har du försökt själv? Vilken ekvation beskrivs i frågan? 

Svara
Close