3 svar
23 visningar
Alltidhär 37
Postad: 23 mar 15:40

Sorgenfri

Hej!

Jag funderar kring karaktärerna i boken Sorgenfri. Det är många olika personer som är med men vilka räknas som huvudpersoner? Det är flera än en.

Mesopotamia 1039
Postad: 23 mar 15:50

Hej, 

Huvudpersoner är karaktärer som handlingen kretsar omkring, dvs. som återkommer genomgående i hela romanen / boken. 

Efter att ha bara läst baksidetexten hos en bokhandlare skulle jag säga att Jenny absolut är en huvudperson (om inte den enda). Nämns det flera andra som är viktiga för hur berättelsen utspelar sig? Någon tillsammans med Jenny som hon möter i Hollywood?

Alltidhär 37
Postad: 23 mar 16:11

Set finns ju andra kvinnor som återkommer under bokens gång. Även deras män som började strejk och handling är kring dem också. Men kan inte riktigt bestämma vilka är bi- och vilka huvudkaraktärerna. Likadant har jag problem med budskap. Det känns som att det inte bara är ett. 

Mesopotamia 1039
Postad: 23 mar 16:16

De andra kvinnorna hade också kunnat vara huvudpersoner, men jag har som sagt ingen aning eftersom jag inte läst boken själv. Har du några klasskamrater att fråga? Ni kan bolla idéer med varandra och komma fram till vilka karaktärer tillsammans.

Har ni pratat om motiv och tema inom svenskan? Budskap är för brett, eller menar du sensmoral, dvs. det man ska lära sig av handlingen?

Här en förklarande bild av motiv och tema, det brukar finnas flera motiv men få teman (eller bara ett).

Tema & motivTema & motiv

Svara Avbryt
Close