1 svar
50 visningar
Fysikarn 1
Postad: 2 dec 2020 22:20 Redigerad: 2 dec 2020 23:41

Forskning inom fysik

(redigerade frågan då jag löste den förra och ingen svarade)

 

Funderar på att forksa inom fysik när jag studerar på universitet. Hur kommer man på sådana ekvationer? Jag har sett jättesvåraekvationer och om de inte är härledda rent matematiskt, hur finner man dem då?

 

Om man har ett diagram med en massa data hade jag kanske testat de mest grundläggande av regressionsanalysmetoder, som aldrig hade kommit på någon så komplicerat som vissa andra formler?

 

Hur får man ens ideen?

Ebola 2102
Postad: 3 dec 2020 08:19 Redigerad: 3 dec 2020 08:37

Det är en iterativ och kollaborativ process. Jag skulle råda dig att läsa om Newton, Faraday, Maxwell, Planck och Einstein. Utöver många rena felaktigheter och myter som att Newton fick ett äpple i huvudet och "kom på" gravitation finns det många missförstånd om den vetenskapliga processen.

Jag vet inte vad du har för bakgrund men denna video är bra på att visa vägen till Maxwells fältekvationer på det sätt som han försökte bevisa dem själv:

https://youtu.be/fkfnDopQBYQ

I denna föreläsning visar en briljant föreläsare de hopp Maxwell gjorde. Känner du att det är svårt att hänga med finns det många populärvetenskapliga böcker på ämnet som diskuterar vetenskapshistoria. Det beror lite på vad du är intresserad av att lära dig om.

Svara Avbryt
Close