5 svar
50 visningar
1245 är nöjd med hjälpen
1245 41
Postad: 31 maj 17:07

Språklig variation

Hej jag har en svenska uppgift som jag behöver hjälp med. Jag ska inleda en diskussion om sms-språk, därför undrar jag om någon har förslag på frågor som jag kan ställa och som kan diskuteras. Om ni har lite mer fakta blir det oxå bra. 

Utgå från dig själv när du försöker komma på frågor, det är ofta ett bra sätt att komma på relevanta frågor. Hur skriver du när du skriver sms? Hur stor skillnad är det mellan ditt sms-språk och ditt vardagliga talspråk? :)

1245 41
Postad: 31 maj 17:33

Skillnaden är ganska liten, eftersom jag är inte så duktig på sms- språk (förkortningar) Kan mer engelska förkortningar än svenska. Om du har förslag så kan jag ta del av det. Tack för dit svar det var användbart

Smutstvätt 16653 – Moderator
Postad: 31 maj 17:48 Redigerad: 31 maj 17:49

Min lekmannamässiga gissning är att förkortningar var vanligare för tio år sedan än det är nu, men sms-språk kan vara annorlunda än talspråk på andra sätt (och framförallt annorlunda än annat skriftspråk!). Brukar du ta med ett subjekt i dina sms, eller hoppar du det? Exempel: 

Jag är snart hemma

Förkortas ofta ned till 

Är snart hemma

Och ibland till och med till 

Snart hemma

Dessa förenklingar/förkortningar kan vara intressanta att prata om. Blir det lätt förvirring, eller förstår alla vem det är som snart är hemma? Men du kan också fråga vilka förkortningar deltagarna brukar använda. :)

1245 41
Postad: 31 maj 17:53

tack så mycket, det uppskattas 

Varsågod! :)

Svara Avbryt
Close