4 svar
98 visningar
M (a) * x 215
Postad: 1 jan 04:13 Redigerad: 1 jan 04:15

(x + 5) ^ 2 = 2

(x + 5)2 = 2

facit säger

x1 = -5 + 2x2 = -5 - 2man kan väl skriva x1 =-7x2 = -3?

tomast80 4219
Postad: 1 jan 07:20
M (a) * x skrev:

(x + 5)2 = 2

facit säger

x1 = -5 + 2x2 = -5 - 2man kan väl skriva x1 =-7x2 = -3?

Nej, dina svar hade varit korrekta ifall ekvationen istället hade varit:

(x+5)2=4(x+5)^2=4

Hondel 1304
Postad: 1 jan 09:13

2\sqrt{2} är inte lika med 2

nuur06 78
Postad: 10 jan 20:07
M (a) * x skrev:

(x + 5)2 = 2

facit säger

x1 = -5 + 2x2 = -5 - 2man kan väl skriva x1 =-7x2 = -3?

x+52 = 2enligt kvadreringsregel a+b2 = a2 + 2ab +b2så om man sätter in formeln i uppgiften får man:x2 +10x + 25=2för lösningsformel gäller att x2 + px + q = 0

nuur06 78
Postad: 10 jan 20:11

Om man plockar bort 2 i HL får vi 
x2 +10x + 23 = 0

Då har vi 

p = 10q = 23

och kan sätta in i formeln




Svara Avbryt
Close