2 svar
29 visningar
Splash.e 711
Postad: 10 feb 09:21

Standardavvikelse

Om man har två provrör där ena är kontroll (1a) och det andra är ett provrör som är utspätt (1b). Syftet är att se hur enzymaktiviteten påverkas av olika faktorer där det i båda provrören finns enzym och väteperoxid som ska brytas ner.  

Standardavvikelsen för kontrollrören har beräknats till 2,61 cm. Skillnaden mellan kontrollröret och det andra provröret är 1,6. Kan man därför säga att det därför inte med säkerhet går att dra en slutsats att utspädande har en påverkan och att det bara kan bero på variation i avvikelser från medelvärdet? 

Skulle en felkälla kunna vara att  pga finns slumpmässiga faktorer som inte kontrolleras, kan det påverka jämförelsen mellan provrör 1a och 1b.
Förbättring: Därför försöka att minimera slumpmässiga faktorer genom att göra fler mätningar med kontrollrören? 

mag1 8984
Postad: 10 feb 12:45
Splash.e skrev:

Om man har två provrör där ena är kontroll (1a) och det andra är ett provrör som är utspätt (1b). Syftet är att se hur enzymaktiviteten påverkas av olika faktorer där det i båda provrören finns enzym och väteperoxid som ska brytas ner.  

Standardavvikelsen för kontrollrören har beräknats till 2,61 cm.

Vilket värde har denna standardavvikelse, d.v.s. vad är det som ni mätte? Är det för alla prover tillsammans?

Vid beräkning av standardavvikelse, brukar man räkna ut denna för varje provserie - det blir en standardavvikelse mellan mätvärdena för de tre (eller flera) värdena för kontroll (1a). Och samma sak för det utspädda provet (1b). På så vis kan man få en uppfattning om hur mycket man kan lita på värdena för provet, både för det provet och vid en jämförelse med ett annat prov.

Det kan bli så att värdena från båda proverna (1a/1b) har en låg av standardavvikelse, och då kan de jämföras med varandra, men det vet du inte förrns du jämfört dem.

 

Och enheten cm låter underligt i sammanhanget enzymaktivitet - du borde kolla igen så att du inte av misstag tagit fel enhet.

 

Skillnaden mellan kontrollröret och det andra provröret är 1,6. Kan man därför säga att det därför inte med säkerhet går att dra en slutsats att utspädande har en påverkan och att det bara kan bero på variation i avvikelser från medelvärdet? 

 

 

Skulle en felkälla kunna vara att  pga finns slumpmässiga faktorer som inte kontrolleras, kan det påverka jämförelsen mellan provrör 1a och 1b.
Förbättring: Därför försöka att minimera slumpmässiga faktorer genom att göra fler mätningar med kontrollrören? 

Splash.e 711
Postad: 10 feb 17:42
mag1 skrev:
Splash.e skrev:

Om man har två provrör där ena är kontroll (1a) och det andra är ett provrör som är utspätt (1b). Syftet är att se hur enzymaktiviteten påverkas av olika faktorer där det i båda provrören finns enzym och väteperoxid som ska brytas ner.  

Standardavvikelsen för kontrollrören har beräknats till 2,61 cm.

Vilket värde har denna standardavvikelse, d.v.s. vad är det som ni mätte? Är det för alla prover tillsammans?

Vid beräkning av standardavvikelse, brukar man räkna ut denna för varje provserie - det blir en standardavvikelse mellan mätvärdena för de tre (eller flera) värdena för kontroll (1a). Och samma sak för det utspädda provet (1b). På så vis kan man få en uppfattning om hur mycket man kan lita på värdena för provet, både för det provet och vid en jämförelse med ett annat prov.

Det kan bli så att värdena från båda proverna (1a/1b) har en låg av standardavvikelse, och då kan de jämföras med varandra, men det vet du inte förrns du jämfört dem.

 

Och enheten cm låter underligt i sammanhanget enzymaktivitet - du borde kolla igen så att du inte av misstag tagit fel enhet.

 

Skillnaden mellan kontrollröret och det andra provröret är 1,6. Kan man därför säga att det därför inte med säkerhet går att dra en slutsats att utspädande har en påverkan och att det bara kan bero på variation i avvikelser från medelvärdet? 

 

 

Skulle en felkälla kunna vara att  pga finns slumpmässiga faktorer som inte kontrolleras, kan det påverka jämförelsen mellan provrör 1a och 1b.
Förbättring: Därför försöka att minimera slumpmässiga faktorer genom att göra fler mätningar med kontrollrören? 

Ursäktar dålig förklaring. Vi hade 4 olika faktorer vi skulle testa enzymaktiviteten på. Hur högt stiger skummet när katalas tillsätts till väteperoxid och vatten. 1a, 1b, 2a,2b,3a,3b,4a,4b namngav jag de olika provrören. Alla a är kontrollrör och hade vatten, enzym och substrat. b hade alla olika "nya ämnen" som 1b utspädd med mer vatten, 2b mer substrat, 3b ökad temperatur och 4b ändrat pH. 

För de olika kontrollprovrören (a)fick vi helt olika värden för hur högt skummet steg vid reaktionen. Men ett genomsnitt på ungefär 11 cm och en standardavvikelse på 2,61. 

 

Från provrör 1a och 1b erhölls att 1a steg ungefär 9 cm medan 1b steg 10,6 dvs en skillnad på 1,6. Hur kan man då i diskussionen uttrycka att detta kan bero på slumpen eftersom detta är inom spannet för standardavvikelsen. Och skulle detta även kunna omformuleras till en felkälla - dvs att fler "kontrollvärden" behöver tas för att se om det går att få en mindre standardavvikelse? 

Svara Avbryt
Close