9 svar
116 visningar
Alicetörnell11 är nöjd med hjälpen!

storbritannien

Hej! Jag gjorde en jämförelse mellan tre länder som var min uppgift och en av länderna var Storbritannien och jag undrar om Storbritannien är ett land, eller kommer jag få fel på uppgiften? Asså räknas Storbritannien samma som Sverige, är oerhört tacksam för snabba svar, tack på förhand! (:

Ja, Storbritannien är ett land. Landet är ett kungadöme som utgörs av fyra sk. "Constituent contries/parts/units", England, Skottland, Wales och Nordirland. 

Så om jag skriver om Storbritannien kommer jag inte få F utan följer uppgiften? TACK SÅ MYCKET FÖR DITT SNABBA SVAR UPPSKATTAR DET VERKLIGEN HADE EN ENORM STRESS PÅ GRUND AV ATT JAG TRODDE ATT JAG SKULLE FÅ F DU ÄR BÄST!!!!!!! (:

Snälla AliceTörnell11, skrik inte så förfärligt! Det står i Pluggakutens regler att du skall undvika att skriva med bara stora bokstäver. /moderator

Teraeagle 12454 – Moderator
Postad: 13 mar 2019 Redigerad: 13 mar 2019

Ska man vara petig är Storbritannien inte ett land, utan en ö. Landet heter egentligen "Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland", men alla kallar ändå landet för Storbritannien.

Teraeagle skrev:

Ska man vara petig är Storbritannien inte ett land, utan en ö. Landet heter egentligen "Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland", men alla kallar ändå landet för Storbritannien.

Förvirrande nog är inte Storbritannien (i folkmun) samma sak som Great Britain... Men det är helt godtagbart att skriva att Storbritannien är ett land, särskilt eftersom konungariket opererar som en enhet internationellt. (Egentligen skulle man väl kunna börja fundera på om EU är ett land med 28 stater med den logiken, men det behöver vi inte ta upp. :D )

Det är väl lite som att Bangkok egentligen heter Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.

Men herregud, vem orkar säga det...

Alicetörnell11 50 – Avstängd
Postad: 13 mar 2019 Redigerad: 13 mar 2019

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag skrev med versaler, jag skrev med stora bokstäver eftersom att jag ville uttrycka hur glad jag är för att jag fått hjälp, inte menat på ett illa sätt, men jag gjorde fel och ska inte göra om det igen (:

Så är det bättre att jag skriver det fullständiga namnet istället för Storbritannien på uppsatsen? Blir det bättre nivå då? 

Nej. Skriv Storbritannien. 

Aha okej tack så mycket! 

Svara Avbryt
Close