1 svar
17 visningar
Maya11 1
Postad: 3 okt 15:12 Redigerad: 3 okt 15:19

Surrogatmoderskap

Behöver hjälp med att hitta för och nackdelar med surrogatmoderskap med hänvisning till etik och moral eller etiska modellerna?  

Hilda 355 – Live-hjälpare
Postad: 3 okt 20:27

Det är väl bra att folk kan få barn, även om de inte har tillgång till en egen livmoder. Man kan tycka att alla människor har rättighet att bilda familj. 

Det är dåligt att man kan skriva ett kontrakt som tvingar en kvinna som har fött ett barn att lämna ifrån sig barnet efter födseln. Moderskap kan vara ett fantastiskt starkt band som inte borde kunnas skriva bort med ett kontrakt. 

Det är dåligt att vissa länder inte tillåter att förälrarna får behålla sitt barn, bara för att det har fötts av en surrogatmamma, och hon har ändrat sig och har bestämt sig för att behålla barnet. Man kan tycka att de som har lämnat det genetiska materialet är de riktiga föräldrarna och har större rättighet än surrogatmamman. 

Man kan ha en etik som handlar om kontrakt. Eller en som handlar om den speciella relation man får när man föder ett barn, Eller en som handlar om en speciell relation man har om man är den genetiska föräldern till ett barn. Men oftast blir det någon kombination av detta.

Svara Avbryt
Close