4 svar
56 visningar
Daniel1255222 37
Postad: 22 jan 14:03

svarta hål

Vet  något ett bra svar på varför svarta hål är en viktig upptäck för samhället? Skriv gärna en text i såna fall 

mag1 2264
Postad: 22 jan 14:12

Nej så fungerar det inte här på Pluggakuten. Vi kommer inte göra dina läxor åt dig.

Men vi hjälp dig gärna, men då får du först visa att du försökt själv. Visa hur långt du kommit med ditt svar så kan vi hjälpa dig.

Daniel1255222 37
Postad: 22 jan 14:20

Hej igen jag har inte kommit någon stans på den frågan eftersom att jag inte riktigt vet hur jag ska svara. Jag skulle gärna uppskatta hjälp

Börja med att läsa Wikipedia-artikeln om svarta hål.

Daniel1255222 37
Postad: 22 jan 18:18

Uppfinningen är mycket viktig för samhället eftersom vi har en mycket bättre förståelse för hur universum fungerar, men också att det kan finnas extremt tunga och kraftfulla föremål i universum. Vi får också en mycket bättre förståelse för hur rymden faktiskt  är uppbyggd . Detta är också viktigt för om man inte visste att det fanns svarta hål i galaxerna, kan det leda till många olika konsekvenser. Eftersom det svarta hålet har så hög dragningskraft att det kan sluka allt som finns i närheten. Nu när vi har upptäckt att det finns svarta hål har det gjort samhället mycket lättare. Det kan rädda ett liv, men också spara pengar  på rymdforskares byggande.

Det här är en fråga som vi förmodligen inte får svar på i kommande generationer.

Men om vi börjar  tänka sig  helt enkel gissa grundat på de fakta som forskare har idag hur skulle det vara?

Jag har sökt  på många olika informationskällor och satt ihop min  egna slutsatser.

Tyvärr kommer det inte att kunna säga exakt vad som händer.Det ger oss bara en gissning av vad som kan hända.


Om vi ​​tänker på en astronaut som flyter fritt i rymden och börjar röra sig mot ett svart hål. Först och främst märker astronauten ingenting, han kan inte märka det svarta hålet, (vi påstår  att det är helt ensamt, det är inte i stor omfattning som materia  sugs in i det svarta hålet, vilket betyder   att han skulle se var han är) han flyger  bara som vanligt. Men snart tar början att  han känner gravitationen av  hålet och då förstår han var han är på väg.

Astronauten  förstår  dom förändringar som görs i  rymden. Han  lägger märke till  ett svart cirkelformat  föremål område mitt i det ursprungliga stjärnbeströdda rymden.

När gravitationen  ökar börjar astronauten känna mer och mer intensiva effekter.

Nu känns det som om han ligger  på en bänk och långsamt dras ut, så vid denna tidpunkt skulle en vanlig människa dö men nu låtsas vi att astronauten är odödlig.

 

 

Är det här en bra början kan jag lägga till något?

Svara Avbryt
Close