4 svar
143 visningar
Överläkaren 19
Postad: 8 feb 2018

Svenska 3 - Är detta korrekt från läraren?

Skrev en lång tråkig vetenskaplig text om ett ämne som jag la ner mycket tid på, Min lärare gav mig då ett F med motivering " Du har lite väl personliga åsikter i din text".

Fine tänkte jag och korrigerade den men att endast ha en enda personlig mening i hela texten jämför med innan.

Då får jag till svar av läraren att jag får F och får inte korrigera den något mer utan nu är det satt till F.

Jävligt märkligt tycker jag eftersom han använder sig av "Du har lite VÄL personliga åsikter" om jag inte får ha personliga åsikter överhuvudtaget så kan han väl skriva det?

När man skriver "lite väl" uppfattar man det ju som lite för mycket, inte som att man inte för ha det överhuvudtaget?

Albiki 3144
Postad: 8 feb 2018

Hej!

En vetenskaplig text ska vara objektiv, men du verkar ha missat detta då du skrivit en text som är subjektiv.

Albiki

Överläkaren 19
Postad: 8 feb 2018

Ja jag är självklart med på att jag missuppfattade uppgiften. Men att min lärare ber mig göra om den och lägger kommentaren "lite väl personligt"... Det tolkas ju som att det är lite för personligt. Ska inte lärare säga att den ska vara objektiv och helt fri från personliga åsikter istället för att missleda sina elever till ett F?

alma1 17
Postad: 13 feb 2018

Men om du nu har fått en ny chans tycker jag att du ska ta vara på den och skriva en ny vetenskaplig text. Gå och sök på internet. Det finns massvis med bra mallar för att få till olika texter och ha en tydlig disposition. Gå och sök på lite olika vetenskapliga texter och se hur andra skrivit. Du kan också fråga dina kompisar om du kan se deras?  Det kan hjälpa en väldigt mycket under skirvprocessen. Sedan om du tycker att din lärare har uttryckt sig fel ska du sjölvkalrt ifrågasätta hen men försök ändå hålla en god ton med läraren och visa att detta är viktigt för dig så kommer säkert allt att att gå bra. 

Lycka till:) 

PeterÅ 1053
Postad: 14 feb 2018

Förstår din frustration men det är faktiskt ingen katastrof. Kom ihåg att du går i skolan och lär dig även av dina misstag.

Ett gott omdöme beror på erfarenhet, och erfarenhet den får man på grund av dåligt omdöme

Svara Avbryt
Close