1 svar
41 visningar
soluret 26
Postad: 17 nov 17:16

Svenska 3, metod för vetenskaplig rapport

Hej,

Jag skriver en vetenskaplig rapport om svenska språkets historia. Jag har fått instruktionerna "den vetenskapliga rapporten ska också innehålla en redovisning av din metod och vilket material du har använt." när det gäller källor. Jag har totalt 10 källor, alla är antingen webbplatser som SO-rummet/ Svenska institutet/ Institutet för språk och folkminnen, uppsatser eller min kurslitteratur. Min text kommer bli runt 1500 ord och jag försöker lista ut på bästa möjliga sätt hur jag ska redovisa mina källor, en och en; dela upp det i webbplatser, uppsatser och kurslitteratur? 

Tycker ni också att jag ska ha det i olika rubriker, en inledning, metod, resultat, diskussion? Jag har fått reda på att det ska vara uppdelat i 1.Inledningsdel, 2.Avhandlingsdel och 3.Avslutning.

Jag skriver en prövning, och har tyvärr inte tillgång till lärare.

Peter 626
Postad: 20 nov 22:38

Jag har bara erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar på universitetsnivå och inte inom SO. Ta det för vad det är - mest tyckande. 

1500 ord är en liten textmängd, så jag tycker inte att det behövs fotnoter eller så. Självklart kan du använda fotnoter om du vill. En lista på källor i slutet borde duga och då kan du lista dem en och en i någon slags bokstavsordning.

Rubriker tycker jag nog att man kan kosta på sig. Det visar att du har förstått skillnaden mellan begreppen.

Svara Avbryt
Close