2 svar
68 visningar
paruthy18 är nöjd med hjälpen
paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 4 mar 2018 20:41

syror och baser

om vin får stå i luften bildar den till luftens syre o bildar organiska syra- attiksyra... organiska syror är en syra så smakar den surt

så här har jag last en förklaring i boken. men om en amne ska vara syra måste den innehålla fria väte joner men har de  ättiksyra fria väte joner?

Sabotskij83 118
Postad: 5 mar 2018 01:26

För att förenkla när man skriver syra-bas-reaktioner brukar man skriva H3O+-jonen (oxoniumjon) som en fri vätejon H+ (en proton helt enkelt), för att det är vanligtvis bara den som deltar i reaktionen. I själva verket är det just oxoniumjoner som ger den sura smaken... och det är en vattenmolekyl med en extra vätejon.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 5 mar 2018 16:46

jag förstår inte menar du 

en vatten molekyl får en väte atom o den blir till oxoniumjon ?

Svara Avbryt
Close