2 svar
60 visningar
Liann 24
Postad: 28 feb 13:04

tentaplugg med utbrändhetssymptom?

Har lite mer än en vecka kvar till en viktig tenta, har en hel del att ta igen pga varit sjuk men känner att jag är nära att gå in i väggen. Svårt att ta in vad folk säger och text, desorientering, guldfiskminne, adhd på toppen av det...nä det är ingen höjdare, och jag känner att jag måste sänka takten för att fatta samma möngd information som innan. Har någon varit i samma sits och har tips på hur jag kan få ut så mycket från tiden som möjligt och vara i ok form till tentan? Fattar att man måste ta mycket mer pauser, men är osäker på hur jag borde lägga upp dem. Kortare pass utspridda över dagen? Ett längre pass och sen ordentligt med tid för återhämtning efter?? Ta heldagar av för att plugga bättre under pluggdagar? råd uppskattas :) 

SaintVenant 3832
Postad: 28 feb 15:19 Redigerad: 28 feb 15:20

Notis: Vad jag har att säga är kanske inte vad du vill höra. Läs på egen risk.

Min rekommendation

Ta hand om dig själv och din hälsa i absolut första hand. Se över möjligheterna för omtenta vid ett senare tillfälle. Skaka av dig alla föreställningar om att försening av examen eller studierna generellt skulle vara en katastrof.

Det du beskriver är allvarliga varningstecken. Konsekvenserna av att ignorera dem kan vara ödesdigra. 

Smutstvätt 23784 – Moderator
Postad: 28 feb 18:17 Redigerad: 28 feb 18:26

Det låter ohälsosamt att pressa dig själv ännu mer om du redan har sådana symtom. Skulle råda dig att ringa vårdcentralen det första du gör imorgon, och hör med dem vad de tänker om dina symtom. Det kanske är möjligt att bli sjukskriven, och genom det få skriva tentan senare, utan att det påverkar studiemedel / studentboende / etc.

Svara Avbryt
Close