3 svar
26 visningar
viktoriaa 127
Postad: 18 mar 22:12

testa dig själv 1d

(x+4)2=-4(x+2)(x-2) 

x2+16= -4(x-2)2

x2+16=-4x2-16 

x2=4x2 

hur går jag vidare 

viktoriaa skrev:

(x+4)2=-4(x+2)(x-2) 

x2+16= -4(x-2)2

x2+16=-4x2-16 

x2=4x2 

hur går jag vidare 

Du börjar om från början och använder kvadreringsregeln på vänsterledet och konjugatregeln på högerledet.

viktoriaa 127
Postad: 18 mar 22:29

x2+8x+16=-4(x-2)2

Kolla noggrannare på parenteserna i HL, är det verkligen två likadana?

Svara Avbryt
Close