1 svar
38 visningar
Casy123 är nöjd med hjälpen
Casy123 17
Postad: 15 feb 20:14 Redigerad: 15 feb 22:42

Slöjd: Textil-återanvändning, varför?

Fråga: Varför är det viktigt att återanvända textiler (plagg)? Det är detta som jag kommit på:

* Det blir bättre ekonomiskt för en själv eftersom att man kanske gör om ett plagg till ett annat, annars blir det billigare för någon annan också ifall man ger bort det eller lägger det hos röda korset exempelvis.

* Man förstör inte miljön lika mycket, eftersom att man använder plaggen flera gånger (ifall man gjort om det exempelvis) istället för att köpa ett nytt plagg, man bidrar ju bara till mer miljöförstörelser då. Liksom utsläpp och produktion osv.

* Djur skadas inte lika mycket eftersom att man ibland tar pälsar från dem och det påverkar dem dåligt. Ifall man väljer att istället göra om sitt egna plagg, eller lämna in det någonstans så bidrar man inte heller till djurplågeri. 

Det är detta jag kan komma på, jag har såklart utvecklat mer om varje men det var bara för att få en förståelse om hur långt jag kommit. Men låter det jag skrivit bra och har någon något annat?

Ämne: Syslöjd

Flyttade tråden från Övriga diskussioner /allmänna diskussioner till Fler ämnen /andra ämnen samt la till Slöjd: i rubriken. /Moderator

Svara Avbryt
Close